Mikrokreditno društvo Mikrofin opremilo je danas prostorije dječijeg obdaništa „Čika Jova Zmaj“  u Foči novim krevetićima za smješaj mališana uzrasta do 3 godine.

Donaciju je u ime društva uručio Nenad Kandić, šef filijale Mikrofina u Trebinju.

„ Još jedna godina za Mikrofin je protekla u znaku pomaganja djeci i to je postao nezaobilazni dio naših godišnjih aktivnosti i tradicija koju vrlo rado održavamo. Podržali smo veliki broj projekata širom Bosne i Hercegovine, od donacija vrtićima, osnovnim školama, bibliotekama, preko pomoći ustanovama za djecu sa posebim potrebama.“, istakao je Kandić.

Direktor vrtića Slađana Vladičić kaže da se, zbog nedostatka prostora u centralnom objektu, od prošle godine za smještaj djece koriste i prostorije Centra za rani rast i razvoj.

„Međutim, pored prostornih problema, vrtić „Čika Jova Zmaj“ se već godinama suočava i sa problemom dotrajalog namještaja za smještaj mališana. U tom smislu ova donacija je od izuzetnog značaja za nas, i zato se iskreno zahvaljujemo kompaniji Mikrofin što prepoznaje situaciju sa kojim se suočavaju predškolske ustanove širom Republike Srpske i uvijek nastoji pomoći.“,  istakla je Slađana Vladičić, direktorica vrtića.

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ osnovan je davne 1964. godine i jedini je vrtić na području opštine Foča. U ovoj ustanovi trenutno boravi 174 djece uzrasta od jedne do 6 godina, dok je na listi čekanja više od 100 mališana.

Od početka svog društveno odgovornog angažovanja Mikrofin je u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija. Kroz ovaj program prošlo je više od 70 škola i preko 30 vrtića, a priliku da koristi donatorska sredstva u vidu nastavnih sredstava, školskog i vrtićkog namještaja, računara i druge opreme dobilo je više od 20.000 djece širom Bosne i Hercegovine.

 

HP, novembar 2018.