Za njega nije bilo mjesta na selektorskom spisku reprezentacije Srbije za Svjetsko prvenstvo. Jedino u čemu je srpska fudbalska javnost bila jedinstvena ovog ljeta je tvrdnja da je prema mladom fudbaleru i kapitenu svjetskih prvaka do 21 godine učinjena velika nepravda.

Mijat Gaćinović je veliku sportsku nepravdu ovog ljeta podnio dostojanstveno i sportski. Odlučio je da selektoru i čelnicima FSS (koji su vjerovatno najodgovorniji za njegov izostanak sa najveće sportske smotre u svijetu ove godine) djelima dokaže da nisu bili u pravu.

Već prve pripremne utakmice govore više od riječi, a danas je Mijat zajedno sa Lukom Jovićem bio junak druge pripremne pobjede Ajntrahta nad trećeligašem Vehenom od 6:2.

Trebinjac je postigao dva pogotka, to je uradio u 69. i 79. minutu, dok je nekadašnji napadač Crvene zvezde dao gol u 52. minutu.

Oni su se tako u dobrom svjetlu predstavili novom treneru Adiju Hiteru koji je na klupi tima iz Frankfurta zamjenio Niku Kovača koji je otišao u Bajern.

Prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni Ajntraht igra 12. avgusta u njemačkom Super kupu protiv Bajerna, što će biti repriza finala Kupa iz prošle sezone kada su Bavarcima presudili upravo Mijat Gaćinović i Hrvat Ante Rebić.

 

HP, jul 2018.