Najbolji fudbaler Srbije u pobjedi nad Moldavijom (3:0), Mijat Gaćinović, poručio je da je mogao samo da sanja ovakav početak karijere u nacionalnom timu.

Trebinjac je bio strijelac i asistent u već pomenutom trijumfu. Zanimljvio, on je za “orlove” debitovao u prethodnom duelu protiv Gruzije. I tada je, naravno, zatresao mrežu.

– Mogao sam samo da sanjam da će mi ovako krenuti u seniorskoj konkurenciji. Dva gola na dvije utakmice. Svakome je san da tako krene u A timu. Drago mi je da sam u ovim godinama počeo da igram za reprezentaciju jer sam sazrio u Njemačkoj. To mi je dosta pomoglo – rekao je Gaćinović.

Mijat je istakao da ipak nije dobro otvorio susret u Humskoj:

– Posebno u prvih 10 minuta, dok je bilo vruće. Kada je pala kiša bilo je lakše za igru, teren je bio brži, a onda je došlo i više samopouzdanja. Potom gol i asistencija. Sve je onda bilo lakše.

Sljedeću utakmicu izabranici Slavoljuba Muslina igraju u utorak, od 20.45 u Dablinu protiv Republike Irske, koja je kiksala u duelu sa Gruzijom (1:1).

– Nema potrebe da gledamo šta rade Irci, već je važno da smo odigrali kako treba. Odgovara nam remi u Tbilisiju, ali je sve na nama. Čeka nas tvrda utakmica. Najbitnije je da iz Irske donesemo pozitivan rezultat – zaključio je Gaćinović.

 

Izvor: Srpska Cafe