Na 15. Kupu Trebinja i 8. Memorijalu „Miloš Mrdić učestvovalo je pedesetak džudo klubova iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Makedonije. Najviše medalja u mlađim kategorijama uzeli su dzudisti iz Mostara i Berkovića. Među starijima dobro su se pokazali Nikšićani i Trebinjci. Loše vrijeme nije prekinulo tradiciju, a najsrećniji su u porodici Mrdić.

” Mogu da kažem da sam stvarno sretan i ovo je neopisivo. Ovo je turnir koji je postao jedan od najjačih turnira u regionu” kaže Mitar Mrdić.

“Vrijeme je pokvarilo pa je izostalo najmanje 150 takmičara a i ovako ima preko 600 takmičara, tako da smo zadovoljni odzivom”, kaže predsjednik džudo kluba Leotar, Miljan Koljenčić.

Specijalni gost ovogodišnjeg memorijala bio je dvostruki evropski i svjetski prvak Nemanja Majdov.

” Postao sam šampion svijeta i dšao sam i sada na ovaj turnir da podržim i da podržim mog druga Miloša koji je bio četiri godine stariji od mene od koga sam ja mogu reći jednim djelom i učio i koji je bio veliki šampion”, kaže Nemanja Majdov.

Kup je posvećen mladom trebinjskom džudisti, kadetskom, juniorskom i seniorskom prvak BiH, Milošu Mrdiću koji je tragično nastradao 17. jula 2009 godine. Pokrovitelj turnira je Grad Trebinje.

Izvor: ATV