Premijer Rusije Dmitrij Medvedev poručio je svojim ministrima da objasne turskim biznismenima koji posluju u Rusiji da oni nisu krivi zbog mjera koje Moskva uvodi prema Ankari, već da su oni taoci njihovog rukovodstva.

 

 

„Za rješenje koje je usvojeno nisu odgovorni turski biznismeni – oni su taoci turskih vlasti“, rekao je Medvjedev.

Istovremeno, on je naložio ministrima da stupe u kontakt sa partnerima iz Evroazijske ekonomske unije kako bi se ograničio transport iz Turske.

Davutoglu: Turska želi dijalog, ali se neće izvinjavati

„Neophodno je ograničiti tok saobraćaja kako bi se izbegli mogući problemi i manipulacije kao što je to bio slučaj prilikom uvođenja sankcija zemljama EU“, rekao je ruski premijer.

Te mjere koje je uvela Rusija samo su prvi korak, rekao je Medvedev i dodao da se ograničenja u svakom trenutku mogu proširiti.

On je pozvao sve ministre da posvete veliku pažnju ograničavajućim mjerama kako se ne bi dogodili bilo kakvi propusti.

Komentarišući nedavne izjave turskih zvaničnika, Medvedev je rekao da Ankara zauzima veoma čudan stav, te da su bilo kakvi komentari „suvišni“.

„Nažalost, turske vlasti zauzimaju veoma čudnu poziciju. Sa jedne strane čujem kako se Turska nada da će Rusija preispitati mjere u vezi sa incidentom sa ruskim avionom, a istovremeno govore da se Turska neće izviniti za obaranje Su-24. Svaki komentar je suvišan“, poručio je ruski premijer.

 

Izvor: Nezavisne novine, sputniknews.com