Međunarodni sajam turizma, na kom će se predstaviti 1.100 izlagača iz 50 zemalja svijeta, biće otvoren danas na Beogradskom sajmu i trajaće do nedjelje, 22. februara.

Kako je saopšteno, u šest hala Beogradskog sajma, turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata, posjetiocima će ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Moto 37. sajma turizma je „Iskoristi trenutak“, a zemlja partner Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), koja privlači pažnju turista zbog velikog kontrasta između modernog i drevnog i tradicionalnog.

Kako je ranije najavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, na sajmu će sa UAE biti potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma. Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije – 11. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Šesti sajam vina  i 11. Sajam suvenira.

Na sajmu HORECA predstaviće se kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom opreme za kuhinje, restorane, barove, hotele, bankete, sigurnosnih i rezervacionih sistema, opreme i sredstva za čišćenje, kao i rasvjetom. Na Sajmu vina predstaviće se vinari i vinarije, proizvođači opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, a biće organizovana i promocija vinskog turizma.

Izvor: RTRS, Foto: google.com