Košarkaši podgoričke Budućnosti od 19.00 časova dočekuju ekipu Crvene zvezde u trećem finalnom meču ABA Lige.

Budućnost mora da pobjedi ukoliko želi da produži finalnu seriju, dok Crvena zvezda ima prvu od tri meč lopte.

Zvezda je više nego ubjedljivo slavila u prve dvije utakmice u Beogradu. U prvom meču bilo je 19, a u drugom 38 poena razlike za srpskog šampiona.

– Očekujem potpuno drugačiju utakmicu, razlike kojima smo dobijali prethodne utakmice uopšte nisu faktor, niti igraju ulogu pred ovaj treći meč. Budućnost će sigurno reagovati nakon dva poraza i igraće pred svojim navijačima.

Zato ćemo morati da odigramo još jače, pametnije i da držimo koncentraciju tokom cijelog toka utakmice. Ponavljam, kao da je 0:0 u finalnoj seriji i tako gledamo i treći meč – rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Budućnost želi da promjeni utisak iz Beograda i odbrani čast na svom parketu, pa je trener crnogorske ekipe Јasmin Repeša izjavio da mu osim kvalitetnih igrača, trebaju i kvalitetne osobe.

– Uvjeren sam da u domaćinskoj atmosferi možemo do pobjede. Ekipa mora da pokaže reakciju, trebaju mi osobe, a ne igrači. Potrebno je da se pokaže imidž i ponos. Ko nema reakciju u ovom trenutku nema ni ponos, ne može nigde da igra na svijetu – izjavio je Repeša.

Džo Regland će nakon polufinalne, propustiti i finalnu seriju, dok se u prošlom meču povredio i najbolji Zvezdin strijelac Stratos Perpergolu. Grk je povredio list desne noge, zbog čega neće moći da bude u sastavu Zvezde za meč u Podgorici.

Treća utakmica finalne serije igra se od 19.00 sati u hali „Morača“, čiji je kapacitet nešto veći od šest i po hiljada gledalaca i očekuje se vrela atmosfera.

Izvor: RTRS