Средњошколски центар „Алекса Шантић“ испратио је још једну генерацију матураната. Традиционални дефиле градским улицама пратио је велики број грађана Невесиња који су изашли да поздраве ревију младости и љепоте, преноси портал Радио Невесиња.

Матуранти су се окупили у холу Центра гдје су направили заједничке фотографије са разредним старјешинама. Позирали су у свечаним одијелима и хаљинама са посебно уређеним фризурама.

Прије дефилеа градским улицама положили су цвијеће у Спомен соби и одали почаст погинулим борцима Невесињске бригаде. Цвијеће је положено и код Споменика слободе.

Младалачком љепотом и прелијепим креацијама матуранти су плијенили пажњу суграђана, родбине и пријатеља. Након шетње градским улицама свечани дефиле завршен је на Тргу Алексе Шантића. Матуранти су се потом преселили у Салон „Стефан“ гдје уз пјесму, плес и подсјећања из ђачких дана испраћају најљепше животно доба.

Средње образовање стекло је 126 ученика: 47 гимназијалаца, 28 економских техничара, 27 пословно – правних техничара и 24 машинска техничара.

Ђак генерације Данијела Вукосав

Наставничко вијеће је и ове године бирало ђака генерације, а овај епитет понијела је гимназијалка Данијела Вукосав. Цијењено школско признање заслужила је одличним успјехом из свих предмета и примјерним владањем. Данијела ће школовање наставити у Бањалуци на Електро-техничком факултету.

Средњошколско образовање памти по школским згодама, лијепој атмосфери и дивним професорима. Данијела каже да су вечерас сви весели, али и помало тужни јер стављају тачку на најљепше животно доба.

matura11

matura1

matura2

Matura3

Matura4

matura5

 

matura7

matura8

matura9

matura10

Mat 6

matura12

matura13

matura14

Mat 1

Mat 2

Mat 4

Извор: Радио Невесиње