Mijenjanjem malih dnevnih navika možemo napraviti velike promjene

Ako želimo promijeniti nešto u našem životu što nam ne odgovara, moramo početi od sebe. Uvođenjem novih rutina u svakodnevni život osjećaćemo se bolje i spremnije se uhvatiti u koštac s problemima.

Evo nekih stvari koje možete učiniti već danas:

Pokrenite se
Izađite u dužu šetnju sami ili u društvu, trčite pola sata ili idite stepenicama umjesto da se vozite dizalom. Svakodnevno vježbanje postaće vam lakše, a postaćete sretniji, energičniji i boljeg raspoloženja.

Izađite u prirodu
Boravak u prirodi potiče kreativnost, poboljšava imunitet i rješava tjeskobu. Piknik u šumi, vožnja biciklom ili šetnja po parku napuniće vas pozitivnom energijom.

Ne nosite posao kući
Koliko god je ovo nekada nemoguće izbjeći, što više posla napravite na svom radnom mjestu jer ćete kod kuće biti sve samo ne koncentrirani na zadatke. Takođe isključite mobitel kako ne bi stalno pogledali koliko je sati ili ko vam je poslao poruku.

Odmah počistite za sobom
Ostavljanjem prljavog suđa u sudoperu satima samo sebi odmažete. Operite tih par šoljica i tanjira i otiđite na posao s osmijehom, znajući da vas po povratku ne čeka nepotreban posao.

Praktikujte zahvalnost
Prestanite se žaliti i počnite zapisivati na čemu ste zahvalni svakog dana. Ova jednostavna mantra može vam uveliko promijeniti život jer emitujete pozitivnu energiju.

Budite ljubazni
Bilo da se radi o vašoj poprodici, kolegama, strancima, ljubaznost otvara mnoga vrata i sigurno vam se vraća. Mnogi nas mogu iznervirati pa neprimjereno reagujemo, ali iskaljivanje na drugima nije rješenje. Lijepa riječ ili topao osmijeh pamte se dugo vremena.

 

Izvor: Nezavisne novine