Мијењањем малих дневних навика можемо направити велике промјене

Ако желимо промијенити нешто у нашем животу што нам не одговара, морамо почети од себе. Увођењем нових рутина у свакодневни живот осјећаћемо се боље и спремније се ухватити у коштац с проблемима.

Ево неких ствари које можете учинити већ данас:

Покрените се
Изађите у дужу шетњу сами или у друштву, трчите пола сата или идите степеницама умјесто да се возите дизалом. Свакодневно вјежбање постаће вам лакше, а постаћете сретнији, енергичнији и бољег расположења.

Изађите у природу
Боравак у природи потиче креативност, побољшава имунитет и рјешава тјескобу. Пикник у шуми, вожња бициклом или шетња по парку напуниће вас позитивном енергијом.

Не носите посао кући
Колико год је ово некада немогуће избјећи, што више посла направите на свом радном мјесту јер ћете код куће бити све само не концентрирани на задатке. Такође искључите мобител како не би стално погледали колико је сати или ко вам је послао поруку.

Одмах почистите за собом
Остављањем прљавог суђа у судоперу сатима само себи одмажете. Оперите тих пар шољица и тањира и отиђите на посао с осмијехом, знајући да вас по повратку не чека непотребан посао.

Практикујте захвалност
Престаните се жалити и почните записивати на чему сте захвални сваког дана. Ова једноставна мантра може вам увелико промијенити живот јер емитујете позитивну енергију.

Будите љубазни
Било да се ради о вашој попродици, колегама, странцима, љубазност отвара многа врата и сигурно вам се враћа. Многи нас могу изнервирати па непримјерено реагујемо, али искаљивање на другима није рјешење. Лијепа ријеч или топао осмијех памте се дуго времена.

 

Извор: Независне новине