Debi kakav se samo poželjeti može. Mijat Gaćinović je večeras učinio ponosnim sve ljubitelje sporta u Trebinju i navijače fudbalske reprezentacije Srbije.

Mladi as je poslije svjetske titule sa mladom selekcijom „Orlova“ i odličnih ovogodišnjih nastupa u Bundes ligi za svoj Ajntraht zaslužio poziv selektora srpskog A tima Slavoljuba Muslina.

U večerašnjoj kvalifikacionoj utakmici za Mondijal u Rusiji Mijat Gaćinović je u 81. minutu zabilježio svoj debi za nacionalnu selekciju u Tbilisiju protiv Gruzije i to kakav! Već pet minuta kasnije ovjerio je pobjedu srpske selekcije lijepim pogotkom, koja se večeras tradicionalno „mučila“ protiv jedne od selekcija bivše sovjetske fudbalske škole.

Krenulo je veoma loše po srpski tim na Boris Palčadze Areni, pošto su domaći poveli već u šestom minutu poslije katastrofalne greške Aleksandra Kolarova.

Međutim, Dušan Tadić uspješno realizuje penal u 44. minutu za izjednačenje, da bi potom proigrao najprije Aleksandra Mitrovića u 64. minutu, a potom i Mijata Gaćinovića za totalni preokret i veoma važnu pobjedu.

„Orlovi“ su zabilježili treći trijumf i sada imaju 11 bodova, a ukoliko Republika Irska večeras ne savlada Vels ostaće lideri u kvalifikacionoj grupi. Slijedi Vels sa šest bodova, odnosno četiri manje od Iraca, odnosno Austrija sa četiri, Gruzija sa dva i Moldavija sa samo jednim.

Hercegovina Promo / Agencije, mart 2017.