Turistički znalci i stručnjaci ističu da je dubrovačka vila Eden, sasvim sigurno, jedan od luksuznijih smještaja u Hrvatskoj koji se nude na svjetski poznatoj internet platformi “Airbnb”, te da takav smještaj ne može sebi svako da priušti.

Vila nudi neopisiv pogled na more i istorijsko jezgro Dubrovnika koje je udaljeno tek oko pet stotina metara.

Specijalizovani portali za turizam i putovanja ističu kako su intima, luksuz i umirujući zvuci cvrčaka idealan spoj za odmor iz snova. Do plaže, kako piše Dubrovački vjesnik, ima tek pet metara. U šest spavaćih soba može se udobno smjestiti 12 gostiju, a u kući je i sedam kupatila, kako se gosti ne bi gurali ili čekali svoj red.

Unutrašnjost vile ima oko 700 kvadratnih metara, a na raspolaganju je i 7.000 kvadrata zelenila sa bazenom. Vinski podrum sa rijetkim etiketama, prostor za fitnes i spa, dodatni su plus za opuštanje i rekreaciju. Gosti na raspolaganju imaju i klavir na kojem slobodno mogu da zasviraju, a u enterijer se lijepo uklapa i kućna biblioteka, što može poslužiti za inspiraciju tokom kišnih dana.

Na kraju se ističe kako se cijena noćenja kreće od oko 60.000 kuna (više od 8.000 evra) u sezoni. Za nedjelju dana, odnosno sedam noćenja, što je minimum za rezervaciju u vili Eden, zainteresovani ljubitelji luksuza platiće oko 484.000 kuna (65.000 evra).

 

Izvor: Blic