Njemačka kompanija „Lufthanza“ traži osobe koje tečno govore engleski i njemački ili engleski i italijanski jezik za posao u korisničkim centrima u Brnu u Češkoj i u Istanbulu u Turskoj.

 

U Istanbulu su potrebni samo oni koji govore engleski i njemački, dok je u Brnu, osim za vrsne poznavaoce ovih jezika, otvorena i pozicija za osobe koje tečno govore i italijanski.

“Kandidati moraju imati i odlične komunikacijske vještine, osnove poznavanja rada na računaru i moraju biti spremni na učenje”, naveli su na portalu „Posao.ba“ pojašnjavajući da neke od dužnosti zaposlenih u korisničkom centru podrazumijevaju pružanje podrške putnicima pri rezervaciji letova ili prodaje karata.

Iz njemačke kompanije je saopšteno da zaposlenima obezbjeđuju i radne dozvole, a osim stimulativne plate daju i popuste na „Lufthanzine“ letove širom svijeta.

Više o ovoj prilici i načinu prijave zainteresovani mogu saznati na portalu „Posao.ba“. Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 1. septembra, a u njemačkoj kompaniji je lani zaposleno 12 osoba iz BiH.
Izvor: Nezavisne novine