Чим се усне приљубе једна на другу неминовно долази до размјене бактерија између вас и партнера, а научници вјерују да управо размјена тих нових бактерија јача имунитет.

Количина која се размјени изузетно је мала тако да тијело без проблема може да развије одбрану против нових бактерија и тако додатно ојача наш имунитет.

Љубљење је добро за ваше зубе

Постоји разлог зашто их зовемо влажним пољупцима – љубљење подстиче производњу пљувачке, која потом буквално може да опере бактерије са ваших зуба.

Љубљење сагорјева калорије

Иако није баш толико ефикасно као и одлазак у теретану, љубљењем можемо да потрошимо до 6 калорија по минуту а такође ојачавамо и бројне мишиће на лицу.

Љубљење нас ослобађа стреса

Осјећај релаксираности не долази само из ваше главе. Студија спроведена 2009. године мјерила је ниво хормона стреса кортизола код студената прије и послије пољупца.

Након пољупца ниво кортизола у тијелу знатно је смањен и код жена и код мушкараца и то у знатној мјери него да су се само држали за руке.

Љубљење смањује симптоме алергије

Уколико мислите да је ваше кијање резултат алергије, најбоље би било да размјените пар пољубаца са партнером пошто љубљење смањује нивое протеина ИгЕ који активира кијање и све остале непријатности које алергија са собом носи.

Извор: Независне новине