Juniorke OK Ljubinje-Bankom više nego ubjedljivo obezbjedile su plasman na finalni turnir Juniorskog prvenstva Republike Srpske koji je na programu 29./30. aprila ove godine. Dvije sigurne pobjede na turniru u Ljubinju donijele su najveći uspjeh mlađih kategorija ženske sekcije ljubinjskg odbojkaškog kluba još od davne 1984. godine, kada je tadašnja generacija juniorki igrala na završnom turniru Juniorskog prvenstva Jugoslavije u Mariboru.

Pred odlično popunjenim tribinama Borovika, odbojkašice iz Ljubinja su u utakmici prvog kola ubjedljivo savladale vršnjakinje iz ŽOK Leotar. Na najbolji način “osvetile“ su im se za minimalan poraz u prvom krugu ovog takmičenja koji su doživjele na turniru u Trebinju. Sve je u redovima ljubinjske ekipe funkcionisalo gotovo perfektno. Siguran prijem servisa, tačna distribucija lopti  dizača Ilinke Samardžić-Pecelj, sjajan učinak u napadu Milice Novokmet, Nevene Lučić i Milane Samardžić-Pecelj. Trebinjke nisu pronašle rješenje tokom cijele utakmice kako da zaustave domaću mašineriju, pa su ušle u neku vrstu nervoze i pravile dosta početničkih grešaka, čime su znatno olakšale posao domaćim igračicama. Tek nešto jači otpor izabranice Miša Pešića i Milenka Muline pružile su u trećem setu kada su osvojile 22 poena.

U drugom kolu sastale su se ekipe Gacka i ŽOK Leotara. U prilično izjednačenoj i ravnopravnoj borbi minimalnu pobjedu odnijela je gatačka ekipa, ali kako se na kraju ispostavilo, to im je bilo dovoljno tek za osvajanje drugog mjesta na turniru. Nakon puno preokreta, Gačanke su trijumf zaslužile sjajnom igrom u taj-brejku koji su dobile sa ubjedljivih 15:4.

U odlučujućoj utakmici između Ljubinje-Bankom i Gacka na parketu je postojao samo jedan tim. Furioznom igrom, sjajno taktički vođene od svog trenera Miladina Rudana, ljubinjske odbojkašice nisu ostavile ni gram nade premijerligašu iz Gacka, čije su četiri igračice ove sezone osjetile draž igranja i evropskih utakmica. Poslije samo 57 minuta igre, moglo je da počne zasluženo slavlje Rudana i njegovih djevojaka, koje su na ovaj način ostvarile istinski podvig i istorijski uspjeh.

Odziv publike na današnjim mečevima je bio sjajan, pa je uprkos lošem vremenu utakmicama u Boroviku prisustvovalo između 150 i 200 gledalaca, koji su oduševljeno pozdravili ovaj veliki uspjeh mladih djevojaka.

Rezultati svih utakmica:

ŽOK LEOTAR – LJUBINJE-BANKOM 0:3 (12:25, 18:25, 22:25)

GACKO – ŽOK LEOTAR 3:2 (25:22, 23:25, 12:25, 25:17, 15:4)

LJUBINJE-BANKOM – GACKO 3:0 (25:16, 25:14, 25:13)

Ekipe su nastupile u sljedećim sastavima:

ŽOK LEOTAR: Masleša M., Čolić M., Krunić A., Anđelić M., Vučurević M., Belović N., Grujičić A., Runjevac J., Vujović I., Milićević V., Medan S, Jeremić D. (libero), treneri: Pešić M. i Mulina M.

GACKO: Buha N., Lažetić A., Soknić A., Malović K., Govedarica J., Manojlović S., Damjanac A. (libero), Popović A., Rajković A., treneri: Slijepčević S. i Koprivica G.

LJUBINJE-BANKOM: Kučinar Ana (libero), Medan Ana, Samardžić-Pecelj Milana, Turanjanin Marija, Novokmet Milica, Lučić Milica, Samardžić-Pecelj Ilinka, Lučić Nevena, Medan Anđela, Brborić Anđela, Brborić Marija, Sikimić Suzana, trener: Rudan Miladin.