Juče je u Ljubinju nastavljen seminar ,,Kulturno – istorijsko nasljeđe, kultura i tradicija Istočne Hercegovine” u organizaciji Udruženja ,,Kulturni centar Bileće”, koji će trajati i narednih petnaest dana.
Druga tema seminara je bila “Čitajmo zajedno – značaj čitanja i očuvanja biblioteka” o kojoj su govorili: direktorica Narodne biblioteke “Dr Ljubo Mihić” Ljubinje – Milica Lučić, direktorica Narodne Biblioteke ,,Vladimir Gaćinović” Bileća – Irena Dunđer i predsjednik skupštine Udruženja Kulturni centar Bileće – Nebojša Rogan.
Na ovom skupu bilo je riječi o značaju čitanja i njegovom potencijalu za razvoj društva, populirazaciji biblioteka i promovisanju istih kao kulturnog nasljeđa, kao i zaštiti biblioteka u Hercegovini kao značajnog i nezamjenjivog dijela kulturnog nasljeđa vezanog za identitet našeg naroda.
Seminar će se nastaviti sljedeće subote u 12 časova u prostorijama Narodne biblioteke ,,Dr Ljubo Mihić” Ljubinje sa temom “Tradicija, kultura i običaji, prenos sa koljena na koljeno”, kada će biti priređena i izložba radova akademskih slikara iz Bileće sa početkom u 19 časova u pomenutim prostorijama.
HP, april 2018.