Матуранти невесињске гимназије из 1977. године  окупили су се јуче у Невесињу да обиљеже 40 година матуре. Дружење је почело школским часом и прелиставањем дневника, а настављено је вечерњом забавом у ресторану „Стадион“, пише портал Радио Невесиња.

Од 83 ученика десете генерације гимназије “Благоје Паровић” који су наставу похађали у два одјељења обиљежавању ријетког јубилеја присуствовало је  њих петнаестак.

Многи су превалили стотине километара да би са својим колегама и пријатељима евоцирали успомене на добра стара времена.

matura 40 2

Послије прозивке професора Риста Брења и Синише Ружића бивши гимназијалци  говорили су о својим животним путевима, породици, професионалној каријери, али и обичним стварима. Нису заборавили ни колеге који игром судбине више нису са њима. Искрена радост, срдачан осмјех и понека суза, док су се поздрављали и питали за здравље, могла се видјети на лицима ових педесетосмогодишњака који су у младости вољели исте ствари, дијелили исте проблеме и заједно ковали планове за будућност.

Из њихових кратких биографија може се закључити да су успјели у животу и да их за протекле четири деценије  углавном вежу лијепе успомене. Некад стидљиви дјечаци и дјевојчице стасали су у директоре, професоре, правнике, економисте, умјетнике, спортисте… Живот их је расуо по читавом свијету, али Невесиње, своју школу и друштво нису заборавили.

matura 40 4

matura 40 3

maturanti 40 5

matura 40 7

matura 40 6

Извор: Радио Невесиње