Maturanti nevesinjske gimnazije iz 1977. godine  okupili su se juče u Nevesinju da obilježe 40 godina mature. Druženje je počelo školskim časom i prelistavanjem dnevnika, a nastavljeno je večernjom zabavom u restoranu „Stadion“, piše portal Radio Nevesinja.

Od 83 učenika desete generacije gimnazije “Blagoje Parović” koji su nastavu pohađali u dva odjeljenja obilježavanju rijetkog jubileja prisustvovalo je  njih petnaestak.

Mnogi su prevalili stotine kilometara da bi sa svojim kolegama i prijateljima evocirali uspomene na dobra stara vremena.

matura 40 2

Poslije prozivke profesora Rista Brenja i Siniše Ružića bivši gimnazijalci  govorili su o svojim životnim putevima, porodici, profesionalnoj karijeri, ali i običnim stvarima. Nisu zaboravili ni kolege koji igrom sudbine više nisu sa njima. Iskrena radost, srdačan osmjeh i poneka suza, dok su se pozdravljali i pitali za zdravlje, mogla se vidjeti na licima ovih pedesetosmogodišnjaka koji su u mladosti voljeli iste stvari, dijelili iste probleme i zajedno kovali planove za budućnost.

Iz njihovih kratkih biografija može se zaključiti da su uspjeli u životu i da ih za protekle četiri decenije  uglavnom vežu lijepe uspomene. Nekad stidljivi dječaci i djevojčice stasali su u direktore, profesore, pravnike, ekonomiste, umjetnike, sportiste… Život ih je rasuo po čitavom svijetu, ali Nevesinje, svoju školu i društvo nisu zaboravili.

matura 40 4

matura 40 3

maturanti 40 5

matura 40 7

matura 40 6

Izvor: Radio Nevesinje