Јерко Иванковић Лијановић, сувласник Месне индустрије “Лијановић”, казао је да се његова породица више неће бавити производњом и прерадом меса, и то након више деценија у овом бизнису.

hp-media-group-logo“Немогуће је бавити се тим послом у овој држави, поготово када је ријеч о политички ангажованим особама. Политичка конкуренција користила је институције власти и правила нам штету”, рекао је Лијановић.

Компанија ХЕТА, једна од највећих организација за продају имовине у југоисточној Европи, огласила је продају комплекса “МИ Лијановићи” у широкобријешком насељу Висока Главица.

ХЕТА је 2014. преузела велики портфељ ненаплативих кредита од Хипо банке, а та је банка ставила под хипотеку Лијановићеве објекте, пише Дневни аваз.

“ХЕТА је преузела, уз нашу сагласност и тражи се стратешки партнер који би наставио производњу те запослио људе”, рекао је Лијановић.

Он је додао да би турска компанија “Асја”, која је једно вријеме обављала производњу на Високој Главици, могла преузети њихову месну индустрију.

“Претпостављам да је ‘Асја’ озбиљан партнер”, рекао је Лијановић, који није желио казати о којој се цифри ради, односно која је вриједност хипотеке.

Својевремено су медији писали да Лијановићи дугују Хипо банци 5 милиона евра.

Подсјетимо, против Лијановића се води судски процес за утају пореза у предмету “Месо”.

 

Извор: Агенције