Avio kompanija „Eurowings“ započinje letove iz Mostara 16. maja 2018. godine, a letjeće se dva puta sedmično u Dizeldorf i Štutgart. Cijena karte jednosmjernog leta 39,99 evra.

„Prvi let biće za Dizeldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Štutgart biti srijedom i subotom. Cijena karte za avion, odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura“, rečeno je prije par mjeseci na konferenciji u Mostaru povodom dolaska njemačkog avioprevoznika Germanwings u grad na Neretvi. Avionske karte za linije Mostar-Dizeldorf, kao i Mostar – Štutgart puštene su u prodaju već u novembru, a počekom 2018. godine Eurowings je Mostar povezao sa još nekim evropskim destinacijama.

Naime, kako se može vidjeti na web-stranici Eurowingsa, iz Mostara će avioni letjeti izravno za Dizeldorf i Štutgart, odakle će putnici dalje moći “uvezati“ letove za nove destinacije, piše Bljesak.info.  Preko ovih gradova svi putnici iz Mostara će tako moći do španske Palma de Majorke, potom Londona i Lisabona, ali i njemačkih gradova Berlina, Hamburga i Hanovera.

 

Izvor: bljesak.info