Prozivka fudbalera Leotara, kojom će biti označen početak priprema za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske biće, obavljena 21. januara.

Nakon što su zauzeli prvo mjesto na kraju jesenjeg dijela šampionata Srpske, fudbaleri su dobili voljno. Ipak, treneri Damjan Ratković i Rajko Mičeta tri puta sedmično treniraju sa igračima koji su u Trebinju i koji žele na ovaj način da održavaju formu do početka priprema.

– Dva puta radimo u teretani, a jednom na stadionu. Odziv je dosta dobar, a po radu odskaču stariji igrači, koji su i najredovniji na ovim treninzima, mada pohvale zaslužuju i mlađi fudbaleri, koji na ovaj način nastoje da se izbore za svoje mjesto u timu. Cilj je da igrači na početak priprema ne dođu zapušteni i da u ova tri sedmična termina odradimo dobre treninge i svakom od igrača damo određena zaduženja – rekao je šef stručnog štaba Leotara Damjan Ratković.

Stručni štab već sada razmišlja o timu za sljedeću polusezonu.

– Nudi nam se veliki broj igrača. Neki nam nisu interesantni, a drugi, slobodno mogu reći, pretjeruju u svojim zahtjevima, vjerovatno pokušavajući na brzinu da nađu dobar angažman. Strpljivo ćemo birati, nije nam potreban veliki broj pojačanja. Naravno, sve zavisi od toga ko će da ode, pa ćemo u skladu s tim i reagovati na tržištu. Dobro bi nam za sada došao po jedan igrač u svakoj liniji tima, ali sve zavisi od finansija – dodao je Ratković.

Ponosni na urađeno

Šef stručnog štaba Leotara Damjan Ratković ponosan je na urađeno u prvom dijelu sezone.

– Mislim da smo u uslovima u kojima smo radili izvukli maksimum iz ove ekipe. Počeli smo sa zakašnjenjem, stvarali tim u hodu i izvukli posljednji atom snage u samoj završnici prvenstva. Imali smo i podršku novog rukovodstva, gurnuli u vatru nekoliko igrača iz omladinskog pogona, koji su nagovijestili veliki talenat, ali pred kojima je tek veliki rad. Publika se vratila na stadion i to je naša najveća pobjeda – naglasio je Ratković.

Izvor: Glas Srpske