Kada zakažu policija, tužilaštvo i sud građani dignu svoj glas! Ili bi trebalo da je tako…Negdje jeste. I to u Srbiji, gradu Lazarevcu, gdje je građanska inicijativa Udruženja „Sveti Sava“ objavila na orginalan način ko su dileri drogom u njihovom gradu. Da li vi znate ko su dileri u vašem gradu?

Dileri droge u Lazarevcu koji su se našli na spisku Udruženja “Sveti Sava” podnijeli su tužbe protiv članova ove organizacije zbog “povrede časti i narušavanja ugleda”, piše Blic.rs.

Nakon što su članovi Udruženja “Sveti Sava” oblijepili cijeli Lazarevac plakatima ko u gradu preprodaje drogu, a zatim i na Facebook stranici objavili kompletne biografije dilera, prijetnje organizatorima ove inicijative ne jenjavaju. Organizatori narko-grupa prijete da će članovima odsjeći jezike i da će im polomiti noge i ruke.

Međutim, dileri su sad podnijeli privatne tužbe protiv članova Udruženja zbog klevete.

„Mi smo uvjereni da radimo ispravno, policija je potvrdila da su svi dileri poznati odranije i znamo da se bavimo časno svojim poslom. Želimo da iskorijenimo drogu sa lazarevačkih ulica i daćemo sve od sebe da u tome uspijemo – odlučni su u Udruženju “Sveti Sava”.