Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Laktaši Vukašin Vojinović čestitao je protivkandidatu Miroslavu Kodžomanu pobjedu na prijevremenim izborima.
„Što se tiče njihove pobjede, ne ulazimo u to da li su ukrali ili kupili glasove – to je njihova sposobnost. U svakom slučaju im čestitam“, rekao je Vojinović Srni.

On je dodao da je na izborima osvojio 43 odsto glasova, dok je njegov protivkandidat Miroslav Kodžoman iz SNSD-a osvojio 55 odsto i Željko Perenčević iz Srpske napredne stranke dva odsto glasova.

„Očekivali smo da će na izbore izaći 60 odsto birača. SNSD je dobio samo 55 odsto glasova u Laktašima gdje je ponikao i zato smatram da će republički izbori pokazati veoma drugačiji rezultat“, istakao je Vojinović.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u njegovoj kampanji, te zaključio da dobijenih oko 6.000 glasova u Laktašima pokazuje šansu da iz ove lokalne zajednice u Narodnoj skupštini budu dva poslanika iz opozicije.

Biračka mjesta na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši zatvorena su u 19.00 časova, a na birališta je izašlo 16.075 birača ili 51,22 odsto od ukupnog broja registrovanih.

U trci za načelnika opštine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

 

Izvor: Srna