Prije desetak dana obilježen je završetak radova oko pet kilometara rekonstruisanog puta Trebinje-Nikšić, dionica Ilino brdo – Vilusi. Vrijednost investicije koja će dodatno olakašati saobraćaj na tom putnom pravcu iznosila je oko 2,5 miliona evra.

Bez vrpci ali sa zdravicom zvanično je puštena u saobraćaj dionica puta Vilusi–Ilino brdo, duga oko pet kilometra i vrijedna oko dva i po miliona evra. Još jedan realizovan putni projekat u režiji opštine Nikšić i Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

„Na ovoj dionici imamo i kilometar trećih traka i proširenje na prelazu Ilino brdo, tako da ćemo obezbijediti brži i sigurniji ulazaak i izlazak iz naše zemlje“, kazao je za RTCG direktor Direkcije za saobraćaj CG, Savo Parača.

Predsjednik opštine Veselin Grbović kazao je da će Nikšić sa ove strane prema BiH biti povezan i sa autoputevima u BiH i Hrvatskoj.

„Ovdje ćemo imati vezu i za Mađarsku, Austriju, Sloveniju i dalje“, rekao je Grbović.

Do kraja naredne godine, ističe Parača, može se očekivati početak dugo najavljivanog povezivanja Nikšića i Cetinja.

„Mislim da bi i Nikšić i Cetinje imali jednu izvanrednu saobraćajnicu. Po našoj procjeni Nikšićani bi prema tom dijelu crnogorskog primorja imali saobraćajnicu kraću za oko 40 kilometara“, istakao je Parača.

Do kraja godine očekuje se i završetak radova na rekonstrukciji puta ka Vraćenovićima, a već naredne godine krenuće se i sa rekonstrukcijom preostalih 17 kilometara puta od Kusida ka Vilusima čime bi se zaokružila putna infrastruktura od Nikšića prema Bosni i Hercegovini.

 

Izvor: RTCG