Izvor: Blic

Ekipa filma Emira Kusturice „Na mliječnom putu“, u kojoj je i Monika Beluči, juče se iz Mećavnika preselila na Kamenu Goru iznad Prijepolja, na samoj državnoj granici Srbije sa Crnom Gorom. Kustu i Moniku, koji su sa filmadžijama u srijedu rano ujutro potegli iz Drvengrada i krenuli put Kamene Gore, ovdje je dočekala gusta magla.

– Čekamo da se magla raziđe, pa da počnemo s poslom. Emir organizuje tim, Monika je tu, kao i prethodnih dana orna za rad. Stvarno se vidi da se dobro pripremila za ovu ulogu, srpski jezik je solidno naučila. Na Kamenoj Gori ostajemo do vikenda – prenio nam je sagovornik iz produkcije filma.

Koje će scene biti snimljene na uzvišenju dvadeset kilometara od Prijepolja – još je tajna koju filmadžije drže daleko od javnosti. Tek, reditelj je prethodno najavio da ga je ovaj predio inspirisao zbog jednog živopisnog drveta starog pet vijekova.

Poslije Zelengore, Kusturica i Monika u prošlu subotu su doputovali u Mokru Goru. Do utorka su snimali kod jednog željezničkog tunela na staroj „ćirinoj“ pruzi kroz „ničiju zemlju“ između Srbije i BiH. Svake večeri, posle gašenja kamera, rad se nastavlja u Višegradu. U jednom od bioskopa Andrićgrada Kusturica i njegova gošća strpljivo pregledaju svaki sekund snimljenog materijala.