U okviru programa obilježavanja Slave Grada Trebinja Sv. Preobraženja Gospodnjeg, sutra 18. avgusta, sa početkom u 18 časova, u Galeriji Кulturnog centra Trebinje biti upriličeno otvaranje izložbe „Zvonari slobode“ autora Aleksandre Ninković Tašić i Branislava Stankovića.

Izložba je posvećena dvojici velikana, Mihajlu Pupinu i Nikolaju Velimiroviću, koji su širili slavu i čast Srbije u anglosaksonskim zemljama u vrijeme kad je sudbina naroda zavisila od truda izuzetnih pojedinaca.

Umjesto pozivnice, riječi autora izložbe Aleksandre Ninković Tašić: „Pred vama stoje dve gromade, dve stene, dva jednostavna čoveka koja su odgajana verom, a ne brigom svojih majki, odgajana ljubavlju, i tako krenula da osvajaju svet, a osvojivši svet, osvojila su jedan duhovni prostor u kojem je srpski narod i u najtežim vremenima mogao da diše. Ova postavka je epski istorijski bukvar srpskog naroda i svaka reč je prava, istinita i leči, ne samo u vreme u kome su te reči nastale, već i današnje po mnogo čemu, takođe, naopako vreme“.

HP, avgust 2019.