JU “Kulturno-sportski centar“ Gacko pokreće projekat predstavljanja talentovane školske djece kroz njihove likovne radove koji su nastali na časovima likovnog vaspitanja. Projekat pod nazivom „Oktobarski talenti 2017“, zamišljen je kao doprinos „Nedelji djeteta“, koja se tradicionalno obilježava u oktobru mjesecu, ali i da ukaže na trud i kvalitet rada djece i njihovih nastavnika u razvijanju i ohrabrivanju likovnih talenata unutar školskog sistema.

Prvom izložbom, koja će biti otvorena u utorak 17. oktobra, sa početkom u 19:30 časova u Domu kulture u Gacku, predstavljaju se djeca iz OŠ “Risto Proroković“ iz Nevesinja. Njihova nastavnica Tanja Pikula, dugogodišnji je saradnik KSC i selektor Likovne kolonije Gacko-Klinje.

Svoje mjesto u okviru projekta “Oktobarski talenti“ naći će i djeca iz Gacka, Trebinja, Bileće, Ljubinja, Foče, a organizatori se nadaju da će ce ovim putem učvrstiti saradnja Kulturno-sportskog centra sa đacima i nastavnicima u regionu.

Projekti poput ovog otvaraju niz kreativnih mogućnosti, takmičarski duh, produbljuju timski rad, ali i stavljaju akcenat na značaj sistema obrazovanja.

Iz JU KSC Gacko, pozivaju naše mlade sugrađane da dođu da vide šta rade njihovi vršnjaci iz drugih škola, jer će naredni oktobar biti rezervisan za njih.

Izvor: Opština Gacko

Facebook komentari

komentar