Према подацима Завода за запошљавање Републике Српске, на евиденцији незапослених у децембру 2010. било 59, а у новембру прошле године 175 љекара.

И у Синдикату здравства и социјалне заштите Републике Српске сматрају да би љекаре са бироа што прије требало запослити, с обзиром на чињеницу да доктори све више одлазе са ових простора.

„Углавном одлазе специјалисти, тако да треба оспособљавати кадар који би их могао замијенити. Што прије треба наћи начин њиховог увођења у здравствени систем, да би у догледно вријеме могли да добију специјализацију“, каже предсједник овог синдиката Миленко Гранулић.

Додаје да је нелогично да број незапослених љекара расте, док, истовремено, њихов одлазак у иностранство постаје појава.

„Међутим, код нас се упражњена радна мјеста не попуњавају новим запошљавањем, него прерасподјелом посла на оне који остају“, истиче он.

Број стоматолога у поменутом периоду порастао је са 99 на 180, медицинских сестара са високом стручном спремом са 15 на 64, а оних са средњом школом са 1.237 на 1.389.

Анализа овог завода показала је да љекари у просјеку на запослење чекају десет мјесеци, а медицинске сестре три године и шест мјесеци.

Из неформалног удружења незапослених доктора медицине Републике Српске поручују да, поред љекара који су на бироима, још најмање 35 њих ради мимо струке, чак и као продавци обуће.

„Поједини на запослење чекају и по неколико година. Чињеница је да се број незапослених доктора стално повећава, а међу нима има и оних који су студије завршили са врхунским резултатима. Ако ова држава не може да нам да посао, нека нам то отворено кажу, па да тражимо запослење у другим земљама“, кажу у овом удружењу.

Према њиховој рачуници, запослење свих доктора медицине државу би коштало око четири милиона КМ годишње.

У Министарству здравља Српске кажу да су своју опредијељеност да задрже најбоље показали пријемом 15 младих љекара са најбољим просјеком.

„Ту праксу ћемо наставити и убудуће. С друге стране, у здравственим установама у Српској  има довољно кадра. Оне конкурсе за пријем нових радника расписују у складу са својим потребама, а ми никада нисмо одбили да дамо сагласност за запошљавање гдје је то потребно“, кажу у Министарству.

Додају да су упознати са чињеницом да је медицински кадар тражен у западним земљама, у којима су зараде боље него у Републици Српској.

„Међутим, нисмо забиљежили већи одлив кадра из наших здравствених установа, који би на било који начин угрозио рад наших установа“, истичу у Министарству.

Подаци овог министарства показују да Република Српска годишње напусти петнаестак доктора.

По анализи Коморе доктора медицине ријеч је о дупло толико, док из Струковног синдиката доктора медицине поручују да у иностранству ухлебљење нађе најмање 70 њих. Најчешће одлазе у Немачку, Аустрију, Канаду, али нису ријетки они који своје мјесто под сунцем траже у Кувајту, Бахреину, Саудијској Арабији.

Посљедица преквалификације

У Струковном синдикату медицинских сестара и техничара Српске кажу да је до пораста броја незапослених углавном дошло због преквалификација.

„Чињеница је да из здравствених установа махом одлазе способне и стручне сестре. То је у доброј мјери угрозило квалитет домаћег здравства. С друге стране, у Републици Српској пуно школа врши преквалификацију, па имамо хиперпродукцију кадра, који такође жели да оде“, каже предсједник овог синдиката Ранко Палачковић.

Извор: rtvbn.com