during the IBF IBO WBA WBO Heavyweight World Championship contest at Esprit-Arena on November 28, 2015 in Duesseldorf, Germany.

Vladimir Kličko više nije šampion u teškoj kategoriji! Ukrajinac je doživeo prvi poraz od 2004. godine, a savladao ga je Tajson Fjuri. Nije bilo nokauta posle 12 rundi, ali su sudije zasluženo, jednoglasnom odlukom, prednost dale Britancu koji je tako postao novi šampion.

Za razliku od prethodnih 18. puta, Kličko ovog puta nije uspeo da pobedi i da odbrani titulu u teškoj kategoriji, u verzijama WBO, WBA i IBF

Od početka meča je Fjuri provocirao rivala, spuštao je ruke, izazivao ga na udarac, a Kličko se nije dao. Sve do pete runde kada je Britanac uspeo da zada udarac tačno ispod oka i tako raskrvari protivnika. Od tog momenta je Tajson preuzeo inicijativu, bio bolji, ali je nastavio sa provokacijama.

Sredinom devete runde je Kličko imao dobar direkt, ali je Fjuri odmah to anulirao sa nekoliko dobrih udaraca u nizu i tako najavio nešto zanimljiviju borbu. U desetoj rundi je bilo par dobrih razmena sa obe strane, ali je Ukrajinac više puta bio taj koji je namerno „grlio“ rivala i tražio odmor, a da stvari ne funkcionišu kako treba je pokazalo i to što je često okretao leđa rivalu.

U 11. rundi je Fjuri raskrvario arkadu protivniku, a zatim još nekoliko puta zadao teške udarce protivniku i dodatno približio pobedi.

Mnogi su očekivali da će Fjuri odugovlačiti u poslednjoj rundi i da će samo čekati kraj, ali je on radio potpuno suprotno. Napadao je protivnika i pokušao da ga nokautira, dok je Kličko delovao potpuno nespremno za ozbiljnu borbu…

Uspeo je Ukrajinac sa par dobrih krošea da „bljesne“, ali je bilo previše kasno da se uradi nešto ozbiljno.

PUBLIKA
Iako je dvorana u Dizeldorf bila puna, atmosfera je bila daleko od nivoa na kojem bi trebalo da bude, mada ni Kličko ni Fjuri nisu dali publici previše razloga da se razgali.

 

Izvor: novosti.rs