U utakmici 9. kola Premijer futsal lige BiH KMF Leotar je gostovao posljednjeplasiranoj ekipi Banovića, a cijeli meč je više ličio na loše režiranu pozorišnu predstavu nego na važan prvenstveni meč.

Trebinjci svakako nisu odigrali najbolji meč, ali ono što su na terenu tokom čitavog meča  radile sudije Adis Duraković iz Bugojna, Almedin Berilo iz Sarajeva i Mirza Zubić iz Visokog ispod je nivoa bilo kog sportskog takmičenja, a ne elitnog razreda bh futsala.

Poslije niza čudnih sudijskih odluka na štetu Leotara, bivšeg šampiona države i učesnika UEFA Lige šampiona, situacija je kulminirala minut prije kraja meča kod rezultata 3:3. Trebinjci su šutirali na prazan gol, a pogodak je spriječio rukom igrač domaćih. Dok su svi u čudu gledali da li je moguće da i ovu situaciju sudije nisu vidjele i Trebinjci protestvovali kod sudija, ekipa Banovića postiže gol za 4:3.

U tom momentu nastaje haos na terenu, gosti protestvuju, iz publike na teren ulaze neovlaštena lica, u dvorani nastaje „linč situacija“, na terenu se pojavljuje i policija, a nekoliko trenutaka kasnije nestaje i struje u dvorani. Igrači se povlače sa terena u svlačionicu, a poslije dolaska struje meč je formalno priveden kraju i okončan prvim trijumfom Banovića u sezoni rezultatom 4:3.

„Čestitamo ekipi Banovića na pobjedi i fer igri. Sudije su nam očigledno uskratile ne samo pobjedu, već i trud i vrijeme i sve ono što smo stvarali 25 godina. Bezbroj je situacija na terenu koje potvrđuju ove moje riječi. Njima neka je na čast, a svakako mi pruzimamo odgovornost za naše rezultate“, istakao je poslije utakmice Mitar Vukanović, prvi čovjek Leotara.

KMF Leotar je jedini trebinjski premijerligaški klub, a tokom ove sezone osim nešto lošijih partija susreću se sa nizom problema, od organizacije mečeva i treninga do finansijske podrške koja nije u skladu sa nivoom takmičenja i potreba ovog kluba.

Trebinjci poslije ovog meča ostaju na 7 osvojenih bodova i u nezavidnoj situaciji na desetoj poziciji prvenstvene tabele.