Sjajna sezona Leotara nastavljena je i u Foči, gdje su Trebinjci upisali devetu pobjedu u isto toliko utakmica. Nakon što su na domaćem terenu briljirali i ostvarili visoke pobjede protiv direktnih konkurenata, u Prijedoru su slavili na teškom gostovanju, a i ekipu Student-Igokee ostavili su bez puno šanse. Svoj put su nastavili u Kupu RS protiv KK Sutjeska iz Foče, gdje je ulog bio drugačiji, a rezultat ponovo odličan.

Rezultat na ovom meču je bio promjenljivog smjera, a treba reći da je početak pripao domaćinu, te da se mladi sastav Leotara u tim momentima nije najbolje snalazio. Vrlo brzo Leotar se vratio i došao na rezultatski egal. Poslije toga, Trebinjci prave razliku i dokazuju kvalitet. U 31. minutu Leotar je imao 21 poen razlike kada su na teren ušli nešto mlađi igrači ovoga tima, što košarkaši Sutjeske koriste i smanjuju rezultatski deficit na minus osam.

Poslije ovog momenta uslijedio je timski tajm-aut trenera Šegrta i povratak prvog tima Leotara, što je rezultiralo rutinskom privođenju utakmice kraju.

Najefikasniji u timu iz Trebinja bili su Radmilović sa 23 poena, otkrovenje sezone Milešić sa 19 poena, igrač koji je došao iz Građanskog iz Bijeljine, te Raičević koji je ubacio 21 poen.

Ovo nije kraj košarkaškim uzbuđenjima ove sedmice, jer će Sportska dvorana „Miloš Mrdić“ u Bregovima biti poprište utakmice 9. kola Prve lige Republike Srpske, u kojoj će snage odmjeriti OKK Princip iz Zvornika i domaćin Leotar.  Ovo je poziv svim ljubiteljima košarke da podrže mlade prvotimce Leotara i da subota bude i ostane lijepa košarkaška noć u Trebinju. Utakmica se igra u 19 i 30 časova.

 

Srećko Š.

HP, decembar 2017.