Izabanici Dražena Šegrta večeras su u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“, koja je ovom prilikom bila prilično popunjena, u okviru 7. kola Prve lige Republike Srpske slavili pobjedu protiv jednih od najvećih konkurenata za promociju ekipe Studenta iz Banja Luke, konačnim rezultatom 90:73, po četvrtinama (20: 20, 23: 20, 23:13, 24: 20).

Ekipu Studenta čine juniori Igokee, ipak domaći sastav pokazao je klasu i kroz dobru igru u drugom poluvremenu potpuno slomio otpor Banjalučana, koji su imali „egal“ samo na početku.

Utakmica nije išla samo u jednom pravcu, bilo je problema o čemu je Dražen Šegrt prvi trener Leotara i govorio za naš portal:

„Vidilo se da ih možemo dobiti sa 20 koševa razlike. Šakotić je nervozno ušao u utakmicu i promašio par početnih šuteva, što je uticalo na njegovu psihu.“

U drugo poluvrijeme ušla je druga ekipa, demonstacija sile u ovom periodu igre Leotara ipak je pokazala domaću dominaciju. Kao igrač utakmice nameće se Milešić sa 14 poena i nekoliko „magičnih“ asistencija koje razoružavaju goste, čija igra kroz čitavu utakmicu nije imala „ni glavu i rep“. Izabranici trenera Žarka Milanović žurili su u završnici, a šut za 3 poena bio im je po svim statistikama vrlo loš.

„Pohvalio bih Milešića i Milidragovića, kao i druge momke. Naš problem je kratak roster i onda nastaje potreba da se zamjene dva igrača, a to u ovome sportu nije lako“, dodao je Šegrt za Hercegovina Promo /HP/, te najavio pretstojeće gostovanje u Prijedoru.

„Put je dalek, to jeste naš problem kao i velik broj utakmica, ali to nije alibi. Idemo na pobjedu“, završio je prvi strateg Trebinjaca.

Od ostalih igrača Šakotić je dao standatdno dobar doprinos od 20 poena, a Luka Radmilović igrao je promjenljivo. Sjajno otvaranje, par lakih poena doveo je Leotar na 18: 6, a potom nesportskom greškom ovoga igrača „monentum“ prelazi na stranu gostiju koji dolaze do 20:20.

Šegrt sjajno koristi tajm aut i Leotar na pauzu odlazi sa 3 poena razlike. U drugom dijelu ipak je presudio kvalitet koji je svakako bio na strani Trebinjaca.

Plus 16 u zadnjoj četvrtini bili su dovoljni, ali se igrači Leotara nisu opustili pa je kruna 90 poena i dokaz da se radi o ofanzivnom timu. Milešićeva treća trojka u posljednjem minutu kruna je sjajne partije ovoga mladoga igrača Leotara koji je u Trebinje stigao iz Građanskog.

Košarka /M/ Prva Liga Republike Srpske
7. kolo
KK Leotar – Student Igokea 90: 73 (20: 20, 23: 20, 23: 13, 24: 20 )

Sudije: Saša Babić (Banja Luka ) Božidar Radanović ( Trebinje),Branislav Vranković (Banja Luka),.

Leotar, trener: Dražen Šegrt
Sastav: Bokić, Raičević 10, Kraljević, Tunguz, Vuković S. 5, Zelenović, Milešić 14, Radmilivić 20, Milanović, Milidragović 11, Fimić 10, Šakotić 20.

Student, trener: Žarko Milaković
Sastav: Živković 6, Petković, Ilić 17, Vuković P. 16, Cvetić, Nikolić 8, Janković 8, Damjanović 3 Lakić 7, Vuković L., Savić 2, Cecavić 6.

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, novembar 2017.