Košarkaši trebinjskog Leotara nastavili su pobjedonosni niz i u prvom kolu drugog dijela Prvenstva RS, na gostovanju kod ekipe Bratunca.

Trebinjci su slavili večeras rezultatom 68:73, po četvrtinama je bilo 29:23; 16:19; 15:14; 8:17.

Prvi meč poslije zimske pauze nije krenuo najbolje za košarkaše Leotara i u neobično efikasnoj prvoj četvrtini bili su bolji Bratunčani napravivši razliku od šest poena u svoju korist. Do poluvremena su domaći održavali prednost, povećavajući je i na dvocifren broj.

Istim tempom odigrana je i treća četvrtina, a ekipa Bratunca imala je prednost sve do same završnice meča. Na 3 minuta do kraja meča Leotar dolazi na -1 (66:65), a minut kasnije trojkom Šakotića prelazi u vođstvo (68:69). U posljednja dva minuta meča na parketu je pogađao samo Radmilović, koji je sa 4 poena u završnici obezbjedio dvanaestu pobjedu u nizu za lidera Prvenstva RS.

U timu Leotara najefikasniji je bio upravo Radmilović sa 23 poena, Šakotić je upisao 19 a Raičević 12. Za Trebinjce su nastupili i povratnici koji će biti zanačajna pojačanja kluba u borbi za povratak u Premijer ligu Lužaić (2) i Marić (8). Za trebinjsku ekipu poene su još postigli Milešić (5), Fimić (3) i Vuković (1).

Kuriozitet vezana za ovaj meč jeste da su košarkaši Leotara na parket izašli gotovo direktno iz autobusa sa pola sata zakašnjenja, jer su na putu do Bratunca imali problem kvara na autobusu.

U sljedećem kolu Leotar je domaćin posljednjeplasdiranoj ekipi Rogatice, koja je bez pobjede do sada. Odlična prilika da trener Šegrt u tim na najbolji način ukomponuje novopridošle igrače, kako bi Trebinjci što kvalitetnije nastavili trku sa banjalučkim Borcem za šampionsku titulu RS.

 

HP, januar 2018.