Leotar bi narednu sezonu mogao da igra u društvu još devet, umjesto jedanaest klubova.

Uprava Studentskog košarkaškog kluba Student iz Banjaluke zahvalila je Košarkaškom savezu BiH na pozivu da nastupe u Ligi BiH iduće sezone i odlučila da ga ne prihvati.

Banjalučanima je poziv upućen nakon što uprava KK Prijedor u zadatom roku nije dostavila nikakav dokument da li kao šampion Republike Srpske želi da nastupa u Ligi BiH, pa se takav potez smatrao kao odustajanje od takmičenja.

– Održali smo sjednicu Upravnog odbora i svi članovi su za to da se ostane u rangu u kojem jesmo, što je i moje mišljenje. Problem je to što imamo jako kratak rok za reorganizaciju ekipe i pripreme za sve ono što donosi nastup u višem rangu takmičenja. Da je kojim slučajem Prijedor ranije odustao i da smo imali više vremena, skupili bismo sredstva, ali sada jednostavno nismo u prilici da to sve obavimo. Pružamo se koliko smo dugi i nećemo da srljamo u nešto što ne možemo da ispoštujemo. Imamo respektabilan tim koji će nastupiti u Prvoj ligi Republike Srpske i radićemo sa mlađim kategorijama – rekao je izvršni direktor Studenta Boris Blagojević.

Mjesto koje je Student kao vicešampion Srpske odbio pripada nekoj ekipi iz RS, ali je pitanje da li je neki drugi klub sposoban da finansijski isprati nastup u mnogo skupljoj ligi nego što je to Prva liga RS. Šampion KS Herceg-Bosne Posušje odustao je od nastupa u Ligi BiH pa je poziv ponuđen Čapljini, koja se još nije izjasnila, ali je bliže odbijanju nego prihvatanju. S obzirom na sva dešavanja, postoji mogućnost da umjesto planiranih 12 ekipa Liga BiH broji deset timova, a o svemu bi trebalo da se izjasni Upravni odbor KS BiH na sjednici u subotu.

Klubovi

Kao sigurni učesnici Lige BiH iduće sezone kotiraju Mladost (Mrkonjić Grad), Leotar (Trebinje), Građanski (Bijeljina), Zrinjski (Mostar), Široki (Široki Brijeg), Spars (Sarajevo), Sloboda (Tuzla), Kakanj, Bošnjak (Ilidža) i Bosna Rojal (Sarajevo).

 

Izvor: Glas Srpske