Леотар би наредну сезону могао да игра у друштву још девет, умјесто једанаест клубова.

Управа Студентског кошаркашког клуба Студент из Бањалуке захвалила је Кошаркашком савезу БиХ на позиву да наступе у Лиги БиХ идуће сезоне и одлучила да га не прихвати.

Бањалучанима је позив упућен након што управа КК Приједор у задатом року није доставила никакав документ да ли као шампион Републике Српске жели да наступа у Лиги БиХ, па се такав потез сматрао као одустајање од такмичења.

– Одржали смо сједницу Управног одбора и сви чланови су за то да се остане у рангу у којем јесмо, што је и моје мишљење. Проблем је то што имамо јако кратак рок за реорганизацију екипе и припреме за све оно што доноси наступ у вишем рангу такмичења. Да је којим случајем Приједор раније одустао и да смо имали више времена, скупили бисмо средства, али сада једноставно нисмо у прилици да то све обавимо. Пружамо се колико смо дуги и нећемо да срљамо у нешто што не можемо да испоштујемо. Имамо респектабилан тим који ће наступити у Првој лиги Републике Српске и радићемо са млађим категоријама – рекао је извршни директор Студента Борис Благојевић.

Мјесто које је Студент као вицешампион Српске одбио припада некој екипи из РС, али је питање да ли је неки други клуб способан да финансијски испрати наступ у много скупљој лиги него што је то Прва лига РС. Шампион КС Херцег-Босне Посушје одустао је од наступа у Лиги БиХ па је позив понуђен Чапљини, која се још није изјаснила, али је ближе одбијању него прихватању. С обзиром на сва дешавања, постоји могућност да умјесто планираних 12 екипа Лига БиХ броји десет тимова, а о свему би требало да се изјасни Управни одбор КС БиХ на сједници у суботу.

Клубови

Као сигурни учесници Лиге БиХ идуће сезоне котирају Младост (Мркоњић Град), Леотар (Требиње), Грађански (Бијељина), Зрињски (Мостар), Широки (Широки Бријег), Спарс (Сарајево), Слобода (Тузла), Какањ, Бошњак (Илиџа) и Босна Ројал (Сарајево).

 

Извор: Глас Српске