Uprkos silinim problemima sa povredama košarkaši trebinjskog Leotara su smogli snage i sinoć savladali Bosnu Royal sa 85:74.

Novom pobjedom tim Ljube Vidačića je i zvanično potvrdio plasman u Ligu 6, a Miljan Radisavljević je dirigovao sinoć igrom svog tima. Na kraju je postigao 18 poena.

Sarajlije kojim je pobjeda bila potrebna poput suvog zlata odigrali su pristojno prvu četvtinu, ali je do poluvremena uslijedio pad pa su Trebinjci stigli do +20. Domaći su u prvom dijelu postigli i fantastičnih 53 poena što ukazuje na dobru igru uprkos izostanku povrijeđenih.

Do kraja sve je bilo stvar rutine. Leotar je održavao prednosr, Vidačić rotirao sastav, dok je trener Bosne Zeljković tražio od igrača da se izbore za častan poraz.

Dobule-double učinak u redovima domaćih imao je Ninković 12 poena i 13 skokova, Pelkić je dodao 14 poena i 8 skokova, a Aleksić 12 poena. Kapiten Rešidović sa 22 poena bio je najefikasniji u redovima Bosna Royala, Watson je dodao 20, Tunović 11, a Avelino 9 i 11 skokova.

Leotar ima skor 13-5, a Bosna Royal 5-13. U narednom kolu u Trebinju gostuje bilećki Heo.

 

HP/BHbasket