Вечерас је у Спортској дворани „Милош Мрдић“ одиграна утакмица 8. кола Лиге пет за опстанак у кошарци у којој је екипа Леотара савладала екипу Грађанског из Бијељине резултатом 91-79 по четвртинама (25-18, 20-16, 24-20, 22-25).

Након што су прошле седмице савладали Младост на гостујућем терену, данас је екипа Радослава Иванковића била боља и од тима из Бијељине. У прве три четвртине Леотар је био бољи, да би у четвртој четвртини, гости остварили предност од 3 коша.
У првој четвртини, гости су почели са тројком Милешића који је тако најавио своју сјајну партију. Треба напоменути да је до краја утакмице овај кошаркаш постигао чак 27 поена за своју екипу погодивши чак шест тројки. Он је тај који је константно одржавао Грађански у игри.

Леотар је добро одговорио након вођства и преко Мијовића који постиже тројку и Алексића који бива прецизан за два поена, Леотар одлази на 7:5. Мијовић је у једном тренутку од 21 поена које је Леотар постигао, сам уписао 11. Након контре погађа Пелкић и Леотар је први пут на +8. Вуковић постиже тројку за госте тако да је прва четвртина завршена резултатом 25-18 за домаћина.
У другој четвртини гости су смањили водство, а домаћин су упали у кризу, резултат је у једном тренутку био 31:28, међутим, тада Алексић постиже поене из рекета. Гости не реализују свој напад, а исти играч из контре поново поагађа чиме се Леотар поново резултатски одлијепио. Прво полувријеме је завршено резултатом 45:34 за домаћина.
У наставку Леотар је проиграо одлично. Муњевитом игром су успјели да дођу на 20 разлике. Однос у трећој четвртини у једном тренутку је био 19:10. Леотар је овдје направио разлику коју су гости до краја утакмице покушавали стићи. У другој половини треће четвртине, гости су проиграли доста боље и ослободили се притиска домаћина и тако смањили водство. На крају Леотар је уписао заслужену побједу уз посебан допринос Мијовића који и постигао 27 поена и капитена Владимира Алексића са 20 пеона на свом конту.
Лига пет за опстанак
8. коло
Свислајон Леотар вс Грађански
91-79
(25-18, 20-16, 24-20, 22-25)
Дворана: Милош Мрдић
Гледалаца: 150
Судије: Нермин Никшић, Мирза Пало, Тарик Никшић
Леотар, Тренер: Радослав Иванковић
Састав: Мирко Ковачевић, Владимир Алексић 20, Бојан Пелкић 16, Стефан Мијовић 27, Раде Зеленовић, Милан Лужаић 6, Лука Радмиловић 4, Стефан Радовић, Стефан Фекете 3, Срђан Милановић 15
Грађански, Тренер: Горан Шеховац
Састав: Миладин Влачић, Ненад Вуковић 16, Милош Марковић 6, Милорад Дамјанац 13, Никола Милешић 27, Драгомир Маројевић 6, Данило Неговановић 5, Александар Василић 6, Драган Симић, Славен Свитлица

 

Срећко Ш. / Херцеговина Промо, април 2017.