Košarkaši Leotara večeras su upisali još jednu pobjedu na svom parketu u okviru košarkaškog karavana RS, pošto su bili bolji od Rudara 2015 iz Ugljevika rezultatom 99:69 po četvrtinama 21:10, 24:14, 27:32, 27:13.

Dvorana „Miloš Mrdić“ bila je poprište ovog duela u kom je Leotar uspio postići čak 99 poena.
Utakmica je počela tvrdo sa mnogo promašaja sa obje strane. Radmilović postiže prve poene za Leotar, a Milešić pogađa za 4:0. Torbica postiže 4 poena na samom otvaranju meča i tako najavljuje svoju sjajnu partiju u kojoj je postigao čak 32 poena. Uskoro rezultat je bio 6:6, novim poenima Torbice kada Raičević uzima loptu, kažnjava grešku protivnika i poentira. Ivković pogađa za 8:8 što je bio signal Draženu Šegrtu, treneru Leotara, da zatraži timski tajm aut.
Neefikasan početak utakmice važio je samo do tajm-auta. Poslije toga Leotar je zaigrao mnogo bolje i sa odličnom igrom Lužajića, Tunguza i Radmilovića, tim iz Trebinja brzo se odvaja. Tunguz postiže svoj šesti poen, tako da je rezultat prve četvrtine bio 21:10.
Leotar je dobru formu sa kraja prve četvrtine prenio u drugu dionicu igre, tako da su Trebinjci, preko Marića, Vukovića i Tunguza napravili seriju od 13:0. Početak serije odnosi se na prvu četvrtinu, tako da je kraj prve četvrtine i početak druge u potpunosti pripao domaćinu.
Igor Mihailović, trener Rudara, zatražio je tajm-aut kako bi prekinuo ovu seriju. Nikola Marić, nova pridošlica Leotara, postiže poene za 27:12, a potom uzima loptu na sredini, kreće u prodor i sam zakucava loptu za 31:12.
Lužajić svojom drugom trojkom, uz prethodne poene Tunguza, dovodi Leotar u vođstvo od 36:15. Isti igrač i u sljedećem napadu pogađa trojku, tako da je Leotar imao sigurnih 39:15.
Raičević uzima loptu i u kontri poentira, a ovakav rezultat dao je priliku Šegrtu da u ekipu ubaci par mlađih igrača, u prvom redu, debitanta Vladana Gurovića i Rada Zelenovića. Rezultat druge četvrtine bio je 24:14.


Treća četvrtina bila je najefikasnija i jedina je u kojoj su gosti iz Ugljevika ostvarili pobjedu. Nešto mlađi sastav Leotara postigao je 27 u ovoj dionici igre, a primio 33.
Lužajić i Tunguz pogodili su trojku, tako da je rezultat bio 55:32. Torbica postiže drugu trojku, a ujedno i svoj šesnaesti poen, da bi u nastavku Milešić svojim šestim poenom povećao na 57:35.
U nastavku Todorović pogađa trojku, a Radmilović asistira Lužajiću koji postiže svoj devetnaesti poen. Torbica je ponovo bio precizan sa slobodnih bacanja, rezultat je bio 60:44 kada Marić pogađa trojku. Ovo je bila njegova prva trojka i deveti poen do tada.
Torbica postiže svoj dvadeset peti poen, a Šegrt, poseže za novim tajm-autom. Milešić griješi na pasu što Torbica kažnjava i postiže svoj dvadeset sedmi poen. Zanimljiv je podatak da je od pedeset jednog poena, koliko su gosti postigli do tada, Torbica postigao čak dvadeset sedam.
U nastavku, prisutni u dvorani, svjedočili su dvadesetom poenu večeras, vrlo raspoloženog Milana Lužajića. Raičević sjajnim pasom pronalazi Radmilovića koji poentira za 67:51. Isti igrač, Raičević, u nastavku upisuje nove poene, tako da je rezultat bio 69:53.
Gosti su imali i nesportski prekršaj na kraju treće dionice, tako da je rezultat na kraju ovog perioda bio 72:56.
Četvrtu dionicu igre Leotar je riješio u svoju korist rezultatom 27:13 uz dobru timsku igru raspoloženih Lužajića i Marića, Raičevića kao i iskusnog Vukovića i uz par mladih snaga, Leotar rutinski privodi utakmicu kraju i na kraju vrlo ubjedljivo slavi rezultatom 99:69.

Prva liga RS u košarci, 17. kolo

Leotar Trebinje – Rudar 2015  99: 69 (21:10, 24:14, 27:32, 27:13)
Gledalaca : 150

Sudije: Dragan Kralj, Miljan Kovačević, Milen Mišeljić

Leotar:
Sastav: Lužajić 23, Milešić 7, Radmilović 10, Milidragović 2, Raičević 12, Gurović 2, Tunguz 15, Vukovic 6, Zelenovic, Marić 16, Fimić 5, Milanović 1, trener: Dražen Šegrt

Rudar 2015:
Sastav: Vlačić 9, Ivković 11, Todorović 13, Torbica 32, Radović 4, Vasiljević, Spasojević, Mikić, trener: Igor Mihailović

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, februar 2018.