Кошаркаши Леотара вечерас су уписали још једну побједу на свом паркету у оквиру кошаркашког каравана РС, пошто су били бољи од Рудара 2015 из Угљевика резултатом 99:69 по четвртинама 21:10, 24:14, 27:32, 27:13.

Дворана „Милош Мрдић“ била је поприште овог дуела у ком је Леотар успио постићи чак 99 поена.
Утакмица је почела тврдо са много промашаја са обје стране. Радмиловић постиже прве поене за Леотар, а Милешић погађа за 4:0. Торбица постиже 4 поена на самом отварању меча и тако најављује своју сјајну партију у којој је постигао чак 32 поена. Ускоро резултат је био 6:6, новим поенима Торбице када Раичевић узима лопту, кажњава грешку противника и поентира. Ивковић погађа за 8:8 што је био сигнал Дражену Шегрту, тренеру Леотара, да затражи тимски тајм аут.
Неефикасан почетак утакмице важио је само до тајм-аута. Послије тога Леотар је заиграо много боље и са одличном игром Лужајића, Тунгуза и Радмиловића, тим из Требиња брзо се одваја. Тунгуз постиже свој шести поен, тако да је резултат прве четвртине био 21:10.
Леотар је добру форму са краја прве четвртине пренио у другу дионицу игре, тако да су Требињци, преко Марића, Вуковића и Тунгуза направили серију од 13:0. Почетак серије односи се на прву четвртину, тако да је крај прве четвртине и почетак друге у потпуности припао домаћину.
Игор Михаиловић, тренер Рудара, затражио је тајм-аут како би прекинуо ову серију. Никола Марић, нова придошлица Леотара, постиже поене за 27:12, а потом узима лопту на средини, креће у продор и сам закуцава лопту за 31:12.
Лужајић својом другом тројком, уз претходне поене Тунгуза, доводи Леотар у вођство од 36:15. Исти играч и у сљедећем нападу погађа тројку, тако да је Леотар имао сигурних 39:15.
Раичевић узима лопту и у контри поентира, а овакав резултат дао је прилику Шегрту да у екипу убаци пар млађих играча, у првом реду, дебитанта Владана Гуровића и Рада Зеленовића. Резултат друге четвртине био је 24:14.


Трећа четвртина била је најефикаснија и једина је у којој су гости из Угљевика остварили побједу. Нешто млађи састав Леотара постигао је 27 у овој дионици игре, а примио 33.
Лужајић и Тунгуз погодили су тројку, тако да је резултат био 55:32. Торбица постиже другу тројку, а уједно и свој шеснаести поен, да би у наставку Милешић својим шестим поеном повећао на 57:35.
У наставку Тодоровић погађа тројку, а Радмиловић асистира Лужајићу који постиже свој деветнаести поен. Торбица је поново био прецизан са слободних бацања, резултат је био 60:44 када Марић погађа тројку. Ово је била његова прва тројка и девети поен до тада.
Торбица постиже свој двадесет пети поен, а Шегрт, посеже за новим тајм-аутом. Милешић гријеши на пасу што Торбица кажњава и постиже свој двадесет седми поен. Занимљив је податак да је од педесет једног поена, колико су гости постигли до тада, Торбица постигао чак двадесет седам.
У наставку, присутни у дворани, свједочили су двадесетом поену вечерас, врло расположеног Милана Лужајића. Раичевић сјајним пасом проналази Радмиловића који поентира за 67:51. Исти играч, Раичевић, у наставку уписује нове поене, тако да је резултат био 69:53.
Гости су имали и неспортски прекршај на крају треће дионице, тако да је резултат на крају овог периода био 72:56.
Четврту дионицу игре Леотар је ријешио у своју корист резултатом 27:13 уз добру тимску игру расположених Лужајића и Марића, Раичевића као и искусног Вуковића и уз пар младих снага, Леотар рутински приводи утакмицу крају и на крају врло убједљиво слави резултатом 99:69.

Прва лига РС у кошарци, 17. коло

Леотар Требиње – Рудар 2015  99: 69 (21:10, 24:14, 27:32, 27:13)
Гледалаца : 150

Судије: Драган Краљ, Миљан Ковачевић, Милен Мишељић

Леотар:
Састав: Лужајић 23, Милешић 7, Радмиловић 10, Милидраговић 2, Раичевић 12, Гуровић 2, Тунгуз 15, Вуковиц 6, Зеленовиц, Марић 16, Фимић 5, Милановић 1, тренер: Дражен Шегрт

Рудар 2015:
Састав: Влачић 9, Ивковић 11, Тодоровић 13, Торбица 32, Радовић 4, Васиљевић, Спасојевић, Микић, тренер: Игор Михаиловић

 

Срећко Ш. / Херцеговина Промо, фебруар 2018.