Večeras je u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju odigrana utakmica 19. kola Prve lige Republike Srpske u kojoj je Leotar slavio tijesnu pobjedu protiv Prijedora rezultatom 67:62. Po četvrtimana je bilo (23:12, 17:20, 15:9 i 12:21).

Počelo je vođstvom gostiju od 2:3 nakon čega Leotar pravi seriju od 10:0. Raičević pogađa za 4:3, Ivetić promašuje šut za tri, a Marić pogađa uz dodatno slobodno bacanje koje i koristi. Leotar vodi 7:3. Ivetić je ponovo bio neprecizan na šutu za tri poena, a svoju prvu trojku u narednom napadu pogađa Lužajić.

Sjajnu seriju Leotara iz kontre nastavlja Fimić. Ovu seriju u narednom napadu prekida Rajković svojim trećim poenom. Na 12:7 smanjuje Ivetić, a Marić svojim petim poenom duplira vođstvo Leotara koji je sada imao 14:7.

U strijelce se ponovo upisuje Ivetić za 14:9. Žarku Rajkoviću je dosuđena nesportska što koristi Leotar i dolazi na 17:9. Ivetić pogađa trojku i rezultat je bio 17:12.

Marić nakon sjajne defanzivne reakcije upisuje nove poene i Leotar vodi 19:12. Gosti traže tajm aut, ali ovo im nije pomoglo  nastavku prve dionice igre pošto Leotar, najprije preko Fimića koji koristi dva slobodna bacanja, a potom i sjajnih poena, nakon solo prodora Raičevića, dolazi na plus 11. Nakon tajm auta gosti nisu postigli nijedan poen, a Leotar je upisao četiri poena.

Gosti sa dvije trojke otvaraju drugu četvrtinu preko Blaža i u tren oka rezultat je bio 23:18. Šegrt u ovom trenutku traži tajm-aut. Dragan Vuković, igrač Prijedora, iz reketa pogađa za 23:20, a Marić koristi jedno od dva naredna slobodna bacanja.

Lužajić pogađa drugu trojku i odvodi Leotar na 27:20. Isti igrač svojim deseti poenom povećava na 29:20. Još jednu trojku pogađaju gosti, rezultat je šest minuta do kraja prvog poluvremena bio 29:23. Raičević upisuje ofanzivni skok i povisuje na 31:23. Gosti traže tajm aut, a budući da su bili u bonusu, Leotar je to koristio postižući poene s linije penala.

Raičević je oba puta bio precizan, što Leotaru donosi plus 10. Lužajić ubacuje poene i dobija dodatno slobodno bacanje koje koristi. Leotar je imao 36:23. Grešku u dodavanju igrača Prijedora koristi Raičević koji sam istrčava kontru i poentira. Rezultat je bio 38:23.

Todorović se upisuje u strijelce i gosti smanjuju rezultat. Milešić pogađa dva slobodna bacanja, rezultat je bio 40:28.

Do kraja poluvremena vidjeli smo prodor Damjanovića i gosti u još jednom napadu smanjuju rezultat na 40:32. Sa ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Leotar je dobro počeo treću četvrtinu i u njoj, uz dosta nizak procenat šuta obje ekipe, slavio rezultatom 15:9.

Zadnja dionica igre donijela je popriličnu konfuziju u igru Leotara, pet minuta prije kraja utakmice gosti se približavaju na 58:52. Trojku pogađa Kelečević, Raičević upisuje sjajnu asistenciju za Lužajića i rezultat je bio 60:52.

Gosti pogađaju trojku preko Todorovića kojem je ovo bila treća trojka na utakmici, tako da su gosti 01:08 sekundi prije kraja došli na minus 5. Fimić pogađa dvanaesti poen za 62:55. Ekipa Prijedora je igrala na faul i tako sjekla napade Leotara. Lužajić koristi jedno slobodno bacanje, a rezultat je bio 63:55.

Todorović pogađa još jednu trojku i gosti ponovo prilaze na minus 5. Raičević koristi jedno slobodno bacanje i Leotar vodi 64:58. Uslijedio je tajm aut trenera gostiju Palalića.

Novi faul šalje Lužajića na liniju slobodnih bacanja, igrač Leotara poentira jednom, a u narednom napadu gosti postižu poene za 65:60. Uslijedio je faul košarkaša Prijedora nad Nikolom Marićem koji odvodi Leotar na 67:60. Gosti nisu mogli više osim još dva poena, ponestalo je vremena tako da su izabranici Dražena Šegrta nastavili sjajnu sezonu i upisali ovu tijesnu, ali izuzetno važnu pobjedu, pred nastavak sezone u košarkaško karavanu Republike Srpske.

Pobjeda Prijedora u zadnjoj četvrtini od 12:21 na kraju nije koštala Leotar koji je uz određene oscilacije u igri ipak zasluženo slavio.

Prva Liga Republike Srpske, 19.kolo

Košarka

KK Leotar – KK Prijedor 67:62 (23:12, 17:20, 15:9, 12:21)

Dvorana: Miloš Mrdić

Gledalaca: 200

Sudije: Dragan Kralj, Dragan Komar, Milen Mišeljić

Leotar:

Sastav: Kraljević Nikola, Raičević Marko 18, Lužajić Milan 20, Tunguz Aleksandar, Vuković Slaviša, Zelenović Rade, Milešić Nikola 5, Radmilović Luka, Marić Nikola 12, Milidragović Nemanja, Fimić Miloš 12, Runjevac Jovan, Trener: Dražen Šegrt

Prijedor:

Sastav: Blaž Marko 9, Rajković Žarko 9, Damjanović Igor 2, Todorovac Mirza 14, Stakić Srđan, Vuković Dragan 2, Bilanović Ognjen, Modrić Marko 2, Ivetić Aleksandar 11, Kelečević Dejan 13, Trener: Danilo Palalić

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, mart 2018.