Leotar je večeras u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ slavio protiv posljednjeplasirane ekipe Prve lige Republike Srpske, tima Rogatice konačnim rezultatom 96:70, po četvrtinama (21:10, 33:24, 22:16 i 20:20).

Prvih pet poena za Leotar bili su djelo Slaviše Vukovića. Rezultat je bio 5:2, kada Milešić pogađa za 7:2. Nakon poena Milidragovića i Rističevića na drugoj strani, rezultat je bio 9:6. Baričanin pogađa za 9:8. Poslije toga Milešić pogađa trojku i upisuje svoj peti poen. Na semaforu je pisalo 12:8. Rističević ponovo pogađa, tako da je na sredini prve četvrtine rezultat bio 12:10.

Pri rezultatu 17:14, trener Leotara Dražen Šegrt zatražio je timski tajm aut, što je njegov jedini tajm aut koji je koristio na utakmici. Uslijedilo je nekoliko lakih poena Radmilovića iz reketa i lijepi poeni Lužajića. Leotar je dobro iskoristio tajm aut, a vrlo neobična situacija je bila u gostujućoj ekipi, budući da su samo dvojica igrača pogađali za Rogaticu, a to su bili Rističević i Baričanin. Svi ostali koji su se kasnije upisali u strijelce učinili su to u drugom poluvremenu.

Druga četvrtina bila je ubjedljivo najefikasnija i u njoj Leotar postiže 33 poena, u isto vrijeme primivši 24.

U međuvremenu Lužajić pogađa za tri poena, a Radmilović svojim 12-tim poenom duplira vođstvo Leotara na 45:22. U igru je ušao i Fimić koji se upisuje u strijelce. Baričanin postiže 13-ti poen za Rogaticu, tako što je realizovao oba slobodna bacanja. Leotar je ubrzo imao 49:24, što im je bio komforan rezultat pred drugo poluvrijeme.

Zelenović postiže trojku poslije 16 poena Baričanina, rezultat je dva minuta do kraja poluvremena bio 54:29. Baričanin ubrzo postiže svoj 19-ti poen, a na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 54:34.

Drugo poluvrijeme svojim poenima otvara Radmilović koji dobija i slobodno bacanje koje uspješno realizuje. Uslijedila je duga akcija Leotara koju trojkom realizuje Lužajić.

U sljedećem napadu gosti griješe u predaji lopte, Raičević uzima loptu kod centra i upisuje sigurne poene za svoju ekipu. Rezultat je bio 62:37. Milešić upisuje dobru asistenciju za Radmilovića, a potom Baričanin pogađa za dva poena. Marić, novi igrač Leotara koristi dva od dva slobodna bacanja i Leotar ima ubjedljivih 85:57.

Ostatak utakmice bio je Leotarovo odrađivanje posla. Treba reći da su svi igrači Leotara dobili priliku na ovoj utakmici, te da su se svi osim Jovana Bokića upisali u strijelce.

Bila je ovo timska pobjeda ekipe iz Trebinja koja treću četvrtinu rješava rezultatom 20:16, dok je u zadnjoj četvrtini, sa nešto mlađim igračima postignut rezultatski egal od 20:20.

Trener Leotara, Dražen Šegrt. za HP Media Group izjavio je sljedeće:

„Najvažnija je pobjeda, teško je igrati protiv timova koje si, uz dužno poštovanje ekipi Rogatice, unaprijed dobio. Problem je bio kako motivisati igrače. Utakmica je imala čudan tok, ono što nama slijedi u nastavku sezone je igra bez našeg kapitena Šakotića. Svaki meč koji dobijemo moramo doživljavati kao situacioni trening, tako da uvežemo naše linije napada i odbrane. Ukoliko dođemo u play off igraćemo sa ovim rosterom i ono što ja mislim je da ćemo sa ovim timom da rastemo iz meča u meč.“

Sljedeće kolo Leotar putuje na teško i neugodno gostovanje Sokocu, odličnoj ekipa koja je treća na tabeli.

„Borićemo se, pa ćemo vidjeti kako će to ići. Napadački će biti teže bez Šakotića, treba nadoknaditi njegov napadački učinak“, zaključio je Šegrt za naš portal.

Prva liga RS 13.kolo

KK Leotar – Rogatica 96:70 (21:10, 33:24, 22:16, 20:20)

Gledalaca: 100

Sudije: Komar Dragan, Kovačević Miljan, Mišeljić Milen

Leotar: Bokić, Raičević 9, Lužajić 18, Tunguz 8, Vuković 10, Zelenović 3, Milešić 5, Radmilović 20, Marić 16, Milidragović 1, Fimić 6, trener: Dražen Šegrt

Rogatica: Balčaković 6, Zoranović, Samardžić, Rističević 27, Baričanin 26, Pajić 2, Kosorić 8, Vukadin 1, trener: Anđelić Tomislav

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, januar 2018.