Bliži se završnica Lige 12 u košarci. Dva istočno-hercegovačka kluba poslije 17. odigranih kola zauzimaju drugo i deveto mjesto na tabeli. Dok je Swisslion Leotaru dovoljna još samo jedna pobjeda da i teoretski obezbjede učešće u Ligi 6 za šampiona, bilećki Heo će do samog kraja voditi grčevitu borbu za opstanak u BH eliti.

Košarkaši Bosne, koji večeras gostuju u Trebinju, puni poleta dolaze na megdan, uz Sparse najboljoj ekipi prvenstva. Bosni su neophodni bodovi za opstanak a dodatno su motivisani pobjedom protiv Bilećana u prošlom kolu. Leotar će biti oslabljen izostankom povrijeđenih Sudžuma, Milanovića i Šakotića. Meč u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ počinje u 19 časova, a očekuje se standardno dobra posjeta publike.

Heo će sutra u Bileći dočekati bijeljinski Građanski koji je ostvario prioritetni cilj ove sezone – opstanak u Ligi 12. Bijeljinci u posljednjih pet kola mogu dobrim rezultatima i do Lige 6, ali će im se na tom putu ispriječiti veoma težak raspored. Negovanović i društvo nemaju prostora za kalkulacije, ukoliko žele i naredne godine da igraju u eliti moraju sutra savladati Građanski. Meč u Bileći zakazan je sutra u 19 časova.

 

HP, februar 2015.