Jedan od najjačih svjetskih brendova Coca-Cola povukla je iz svih Konzumovih prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini svoje proizvode, piše danas portal klix.ba.

Već punih sedam dana traje postepeno povlačenje svih proizvoda Coca-Cole iz svih maloprodajnih objekata Konzumove prodajne mreže širom BIH. Coca-Cola je povukla sva gazirana i negazirana pića, ali i vodu.

Kako spiše Klix, na policama Konzuma u Sarajevu više nema nijednog Coca-Colinog proizvoda. Jedan od radnika Konzuma objasni je da je Coca-Cola prije 15 dana obustavila dostavu robe dok je prije pet dana povukla proizvode koji su ranije dopremljeni, a nisu bili prodati.

Razlog za povlačenje Coca-Colinih proizvoda iz Konzuma je spor oko plaćanja, odnosno kašnjenje Konzuma u isplati dospjelih faktura što nije prvi put da regionalni trgovački lider ne poštuje ugovorene rokove plaćanja prema Coca Coli.

Iz Konzuma i Coca-Cole nisu željeli zvanično komentarisati razloge spora niti ostale detalje vezane za slučaj, piše Klix.

S obzirom na pozicije ova dva ekonomska diva jasno je da se radi o trgovačkom „ratu“ koji tinja već duže vremena, posebno od perioda kada je Agrokor (Konzum) preuzeo konkurentsku Sky Colu i Sarajevski kiseljak.

 

HP / klix.ba