Dobrom voljom preduzeća „Elta-Kabel“, jednog od operatera kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije, centar Trebinja dobio je besplatan Wi-Fi signal. U saradnji sa trebinjskim Centrom za kulturu i novim menadžmentom ovog preduzeća koje je realizovalo ovaj projekat, besplatan internet signal biće dostupan na prostoru gradskog parka „Jovan Dučić“ i obližnjim lokacijama koje su česta destinacija Trebinjaca i turista koji posjećuju ovaj grad.

Mali korak naprijed koji pravi Trebinje u proširenju aktuelnosti ponude koja se nudi brojnim turistima, ali i domaćem stanovništvu. Ovakva praksa je odavno poznata u razvijenim turističkim centrima, gdje je nezamislivo da na aktuelnim lokacijama nemate besplatan Wi-Fi signal. Takođe, nisu izuzetak ni gradovi u Bosni i Hercegovini koji su u cilju podizanja informatičke svijesti, prije svega mladih sugrađana, uradili ovakve projekte na mnogo širem gradskom području. Primjeri dobre prakse po ovom pitanju su oko nas, samo je potrebno da neko preduzme inicijativu i realizuje akcije.

U godini kada će biti potrošene velike sume novca iz gradskog budžeta, ostaje pitanje kada će konačno biti riješeno pitanje autobuske stanice u gradu na Trebišnjici, da li postoji dobra volja da se dodatno oplemene gradska kupališta (prije svega bazen u naselju Bregovi, koji je već godinama zapostavljen), da li Trebinje može konačno da dobije dječije igralište vrijedno dostojanstva mališana ovog grada (u parku postoji izuzetno neugledno, a relativno novo igralište u koje su utrošena ogromna sredstva), da li neko uopšte razmišlja o postavljanju gradskih nadzornih kamera koje su u okruženju znatno smanjile stopu kriminaliteta…

Pitanja je mnogo, odgovori uglavnom ispod tepiha.

Mali korak naprijed sa Wi-Fi signalom vrijedan je svake pažnje, posebno ako se uzme u obzir da je realizovan voljom i htjenjem pojedinaca koji društveno-odgovorno pristupaju svom poslu.

Bojan S.