Нови предсједник Скупштине општине Невесиње је Момчило Вукотић из Социјалистичке партије, потпредједник је Александар Марић из СРС – Српска у сигурне руке, а замјеник начелника  општине  Милутин Самарџић из СНСД-а, одлучено је на јучерашњој конститутивној сједници Општинског парламента, преноси портал Радио Невесиња.

Избор највиших општинских функционера обављен је тајним гласањем при чему су предложени кандидати добили подршку 14, од укупно 20 присутних одборника.hp-media-group-logoНа почетку засједања  верификовани су мандати  одборницима новог сазива, а потом су начелник општине Миленко Авдаловић  и одборници положили свечану заклетву.  За вршиоца дужности секретара Општинског парламента именована је Мирославка Муратовић. Дужности су разријешени  начелници општинских одјељења којима је истекао мандат и на приједлог начелника именовани вршиоци дужности.Тако ће до провођења конкурсне процедуре послове начелника Одјељења за финансије обављати Зорка Умићевић, Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Синиша Братић,Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић, а Одјељења за општу управу Сандра Зиројевић. Начелник општине Миленко Авдаловић  рекао је да су предложени кандидати квалитетни људи спремни за рад и одговорност. Вршиоци дужности секретара СО Невесиње и наченика општинских одјељења добили су подршку 15 одборника. Приликом гласања уздржани су били одборници СДС-а и ПДП-а.

so 1-2

Авдаловић је потврдио да  скупштинску већину чини 14 одборника – шест СНСД-а, по три Социјалистичке партије и СРС – Српска у сигурне руке, одборник ДНС-а и независни одборник Сузана Кешељ. Он је додао да су врата отворена и другим одборницима који су спремни да подрже идеје и пројекте нове општинске власти. Начелник је најавио да ће већ на сљедећој  сједници Општинског парламента представити план рада за наредне четири године. Истакао је да ће приоритет бити водоснабдијевање, али и и брига о социјално осјетљивим категоријама становништва. Авдаловић је позвао одборнике да забораве страначке размирице које су пратиле изборни период и окрену се рјешавању животних проблема грађана.

Конститутивној сједници СО Невесиње присуствовали су народни посланици Илија Тамнџија и Драган Ристић.

so 1 - 1

Новоизабрани предједник СО Невесиње Момчило Вукотић оцијенио је да је конститутивна сједница протекла у коректној атмосфери. Нагласио је да су у претходном  скупштинском сазиву све важне одлуке за општину донесене једногласно и очекује да ће тако бити и убудуће.

so 1-5

Замјеник начелника Милутин Самарџић рекао да му је велика част што је изабран на ову функцију. Рекао је да га очекују велике обавезе и одговорност, наглашавајући да ће своје искуство у обављању приватног посла искористити за нову улогу у општинској власти.

Предсједник Општинског одбора СДС-а Анто Шиповац  најавио је да ће ова странка бити конструктивна опозиција у новом сазиву Општинског парламента.

 

Извор: Радио Невесиње