Muzička škola Trebinje sinoć je svečanim koncertom obilježila 65 godina uspješnog postojanja i rada.
Direktor trebinjske Muzičke škole Duška Babić rekla je da je ovo veliki jubilej i zahvalila svima koji su pomogli da ova obrazovna ustanova bude sastavni dio trebinjskog života.

– Godinama smo rasli i izrasli u ustanovu bez koje se ne može zamisliti obrazovni, kulturni i javni život naše zajednice – navela je Babićeva.

Ona je istakla i dobru saradnju sa trebinjskom Gradskom upravom i ostalim institucijama ovog grada i dodala da su učenici ove škole njeni najbolji ambasadori.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić kaže da je ovaj jubilej značajan ne samo za školu, nego i za cijelo Trebinje kojim se punih 65 godina šire zvuci muzike, zahvaljujući ovim mladim talentovanim ljudima.

– U ovih 65 godina se sigurno krije ogroman trud, a i grad će se truditi da uvijek pomogne trebinjskoj Muzičkoj školi – rekla je Skočajićeva.

Muzička škola u Trebinju ima osam odsjeka, a ove godine imaju i rekordan broj učenika – 304, u osnovnoj školi 268 i srednjoj 36 učenika.

Večeras su na svečanosti u pozorišnoj sali Kulturnog centra istaknuti i brojni uspjesi ovih mladih umjetnika.

Na koncertu su nastupili učenici ove obrazovne ustanove sa svih odsjeka – gitare, harmonike, violine, violončela, klavira, flaute i solo pjevanja, te horovi i orkestri osnovne i srednje muzičke škole, kao i nekadašnji učenici koji su muziku izabrali za svoj životni poziv.

 

Izvor: Srna