Познати босанскохерцеговачки извођач севдалинки Неџад Салковић наступио је синоћ у требињском Дому младих, у програму под називом „У Требињу, граду…“, у организацији Бошњачке заједнице културе „Препород“, Меџлиса Исламске заједнице Требиње, а покровитељством Града Требиња и Општине Нови град Сарајево. Програму су осим грађана Требиња присуствовали и подпредсједник РС Рамиз Салкић, муфтија мостарски Салем ефендија Дедовић, градоначелник Требиња Славко Вучуревић, проф.др. Сањин Кодрић, свештеник Дражен Тупањанина.

Поздрављајући присутне ”принц босанског севдаха” нагласио је да му је посебно задовољство наступити у Требињу, јер његови корјени воде из овог града.

slusaj-radio-padrino

Према ријечима потпредсједника РС Рамиза Салкића, овакви скупови показују да је БиХ у духу босанског ћилима, испреплетаног различитим бојама – на исти начин испреплитана различитим народима и вјерским заједницама.

u-trebinju-gradu-1-2

– Присуство вјерских представника исламске заједнице и православне цркве у овом граду, али и учешће овога града кроз подршку овом скупу и учешће општине Нови град Сарајево, показује да је БиХ жива, да је њена мултикултуралност и све оно што је испреплетано у њој могуће и живо. Ово овдје показује да је БиХ насупрот свима онима који говоре да је немогућа, могућа држава. Сигурно је да и у вашем граду треба бити више оваквих програма који ће нашим грађанима који привремено бораве изван БиХ омогућити да пожеле поново да дођу у Требиње, да овдје дуже бораве и да своју земљу увијек носе у срцу, истакао је Салкић.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић, поздрављајући присутне, рекао је да овакви скупови и оваква дружења стварају услове за нову и љепшу будућност у којој ће се сви да угодно бораве у Требињу и изнова се радо враћају.

– Ја сам у том правцу и као грађанин и као градоначелник отворен за све вас. Дуго смо живјели једни поред других, имали различита и болна искуства, али, ево, вечерас прилике да окренемо лист и кажемо да Требиње иде новим путем. Пут којим треба да ходимо,  је да градимо односе у којима ће човјек човјеку да буде  човјек. Желим да заједно правимо Требиње, да оно буде лијепо и да увијек када дођете у свој град будете своји на своме, као што смо сви своји на своме, и да се осјећате дијелом овог града као што се и ја, као градоначелник, осјећам, нагласио је градоначелник Вучуревић.

Аутор: П. М.

Извор: avaz.ba

Save