Colorful guitar strings, eps 10

Koncert gitarskog tria “Volante“, održaće se  u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u večeras  sa početkom u 20.00 časova.

Jedan od projekata za decentralizaciju kulture koji je prepoznalo i podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je projekat „Muzičko putovanje“ Asocijacije gitarista „102 ŽICE“.

Projekat uključuje koncertno izvođenje gitarskog tria „Volante“ koji čine Nataša Jokić – profesor gitare na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, Violeta Lučić – profesor gitare u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ Banja Luka i Sunčica Trkulja – profesor gitare u Muzičkoj školi „Savo Balaban“ Prijedor.

Na repertoaru su djela šarolikog karaktera za jednu, dvije i tri gitare, pisana u različitim stilskim periodima, tako da će publika imati priliku da čuje barokne, klasične, romantične i savremene kompozicije za gitaru.

Osnovni cilj projekta je približavanje kulturnih sadržaja manjim sredinama u Republici Srpskoj kako bi se obogatio njihov kulturni život, te da bi učenici osnovnih škola i ostali posjetioci imali priliku da upoznaju i dožive gitaru i klasičnu muziku iz neposredne blizine.

Ulaz na koncert je besplatan.

 

HP, maj 2019.