Село је платио неколико милона куна, од којих је један милион платио кредитом, док је остало надомјестио продајом дионица и свега непотребног што је посједовао.

Пољопривредник из славонске општине Ветово, у Хрватској, познати пожешко-славонски мљекар Жељко Стрпач, недавно је у Пожештини купио цијело једно село.

Село је платио тек неколико милона куна и тако себи омогућио проширивање производње.

Стрпач узгаја 280 музних крава, а производи на површини 240 хектара. Купио је село Оџаковице у општини Велика и направио пашњаке и оранице.

„Мене занима земља“, објаснио је Стрпач и додао дао је од села направио пашњак и оранице, а за узгој јуница, док је дио под шумом.

Потврђује да је било пуно папирологије, пуно власника, неки чак још из 1700. и неке године, а било је и државног власништва.

„Страшно пуно сам дао, а и сад дајем, за одржавање и привођење терена пашњаку и ораницама“, испричао је Страпач за Глас Славоније.

Процијенио је каже, да је то добра прилика за куповину цијелог села јер је у Оџаковицама квадратни метар коштао између 800 и 1.500 евра, док је у његовом Ветову био од 2.500 до 4.000 евра.

Село је платио неколико милона куна, од којих је један милион платио кредитом, док је остало надомјестио продајом дионица и свега непотребног што је посједовао.

Потврдио је да су цијене некретнина невјероватно ниске јер је, објашњава, индустрија коју је Пожештина некад имала пропала, ситуација у земљи се погоршала па су људи одлучили да оду.

„Људи одлазе с коферима и не враћају се. Рјешили би се некретнина овде јер немају намјеру да се враћају па је понуда велика“, навео је Страпач.

 

Извор: 6yka.com