Predstavnici kompanije Mikrofin u okviru svojih već redovnih aktivnosti opremanja osnovnih škola na području Bosne i Hercegovine, posjetili su danas učenike i nastavno osoblje Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bileći.

Nenad Kandić, šef trebinjske filijale Mikrofina uručio je školi donaciju u vrijednosti od 1500 konvertibilnih maraka.

„Naša saradnja sa školom „Sveti Sava“ počela je prošle godine kada su učenici ove škole pohvaljeni zbog izuzetnog zalaganja i kreativnosti koju su uložili prilikom izrade radova za Mikrofinov konkurs za osnovne škole pod nazivom „Nije faca ko hejt baca“. Iako nisu osvojili nagradu, uvrstili smo ih u program naših donacija i evo drago mi je što danas imam priliku da ih obradujem novim setom materijala i pribora za kabinet likovne kulture“, istakao je Kandić.

Miodrag Parežanin, direktor škole preuzimajući donaciju u vidu pribora za kabinet likovne kulture zahvalio se Mikrofinu što uvijek prati potrebe osnovnih škola i ne oklijeva da pomogne.

„Likovna sekcija je nosilac vannastavnog života naše škole. Sekcija broji dvadesetak članova, a do sada su svojim radovima osvajali brojne nagrade na školskim i van školskim takmičenjima. Njihovi radovi u vidu mozaika, slika na platnu, papiru i drvetu ukršavaju zidove naših učionica i holove. Donacije poput ove nam omogućuju da djeci obezbjedimo nesmetan rad i usavršavanje“, ističe Parežanin.

Osnovna škola „Sveti Sava“ osnovana je 1980. godine, a trenutno školu pohađa oko 350 djece raspoređenih u dvije područne škole po devet odjeljenja.

Posljednjih godina Mikrofin je u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija. Kroz ovaj program donacija prošlo je više od 70 škola i preko 30 vrtića, a priliku da koristi donatorska sredstva u vidu nastavnih sredstava, školskog namještaja, računara i druge školske opreme dobilo je više od 20.000 učenika širom Bosne i Hercegovine.

HP, april 2019.