Večeras je u Trebinju odigrana utakmica 11. kola Premijer lige BiH u futsalu u kojoj je nakon izjednačenog rezultata na poluvremenu ekipa Brotnja u samom finišu savladala domaći KMF Leotar.

Utakmica je bila visokog tempa tokom većeg svog dijela, a ekipa Brotnja stvorila je veliki broj šansi koje je sve do 39. minute i „praćke“ Čavara uspio ukrotiti mladi golman Šarenac, kojem je malo falilo da izraste u heroja Leotara.

Leotar je imao primat u prvih pet minuta, na samom otvaranju utakmice okušali su se Vico i Cimirot, ali obojica su bili neprecizni. U prilici je bilo i novo ime Leotara Jokić koji  u 4. minutu sjajno hvata volej, a njegov šut odlazi tik iznad prečke. Vico ponovo biva neprecizan, kao i u nekoliko navrata kasnije u pozicijama iz kojih je domaće navijače navikao na golove.

U 6. minutu prvi put prijeti Grgić za goste koji pogađa prečku. U 7. minutu udarac Čavara brani Šarenac, a Brotnjo se rješava pritiska Leotar i dolazi do terenske ofanzive. U 9. minutu Vico bilježi dobru defanzivnu reakciju, da bi u 11. minutu Grgić bio blokiran.

Minut kasnije Grgić spašava svoj gol, a Bošnjak u narednom minutu ide „1 na 1“ na Šarenca koji čudesno brani njegov šut. Još  jedna opasna situacija za Leotar desila se u 13. minutu kada šut Čavara brani Šarenac, nakon proboja po desnom boku sa koga je Leotaru najčešće prijetila opasnost.

Cimirot požrtvovanim startom spašava svoj gol u 17. minutu, da bi do kraja poluvremena vidjeli još šut Cimirota i najbolju priliku za Jokića koji vrlo sebično reaguje i ne dodaje priliku Vicu, koji je bio sam u petercu.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0,a  prvu priliku u drugoj dionici ima Leotar koji preko Vica, na asistenciju Andrića, ne uspijeva da pogodi mrežu Josipa Ivankovića.

U 24. minutu zicer je imao Miljan Vico ali ga nije raalizovao. U narednom minutu treću čudesnu paradu na golu Leotara upisuje sjajni Šarenac koji bi ponio epitet igrača utakmice da je njegov tim upio da izvuče jedan bod.

U 30. minutu Vico ponovo promašuje, sidraš Leotara bio je indisponiran i nije imao svoj dan.

Jedu opasnu situaciju ponovo je imao Vico kada iskosa šalje loptu pod prečku, ali na visini zadatka bio je Ivanković. Granić na drugoj strani šalje loptu tik iznad prečke.

Ključni detalj desio se u 37. minutu ovog meča kada Vido Milojević dobija drugi žuti tj. crveni karton što je značilo da Leotar dva minuta mora igrati da igračem manje. Nedugo zatim Šarenac vadi četvrtu zicer situaciju. Međutim, ovaj sjajni golman u 39. minutu biva nemoćan budući da Čavar „ubija pauka“ i zakucava loptu pod prečku njegovog gola. Do kraja su gledaoci vidili još jedan neuspjeli pokušaj Vica.

Leotar je tako poražen i Čitlučani zasluženo nose puni plijen iz Trebinja, iako da nije bilo pomenutog isključenja pitanje je da li bi Brotnjo došao do toliko željenog gola u finišu.

Sportska dvorana „Miloš Mrdić“

Publika: 70

Premijer Futsal liga Bosne i Hercegovine

11. kolo

KMF Leotar- MNK Brotnjo 0:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Čavar 39. Minut

Sastavi:

Leotar:

Šarenac, S. Andrić, Cimirot, Šešelj, Vico, Sulaver, Jokić, Debelnogić, Čečur, Milojević, Vujović, Savić, Milošević

Brotnjo (Čitluk):

Ivanković J, Bošnjak, Galić, Granić, Grgić, Pehar, Miličević, Odak, Ivanković D., Marković, Čavar

 

S.Š. / HP, januar 2019.