Sinoć je u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ odigrano 12. kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine u kojoj je Leotar, nakon neriješenog ishoda u prvom poluvremenu, u drugoj dionici igre, uspio da savlada ekipu Centra iz Sarajeva konačnim rezultatom 4:1.

U drugoj minutu prijeti Leotar preko Čečura, čiji šut nije predstavljao opasnost po gol golmana Jasmina Balaša. Isti ishod bio je i minut kasnije na drugoj strani kada je šutirao Bogilović, čiji šut odlazi daleko pored gola.

Leotar je imao priliku u istom minutu preko Cimirota, čiji šut je bio neprecizan. Leotar je u 6. minutu zaprijetio preko Valentića, međutim Balaš je bio na visini zadatka.

U 7. minutu Bašić je išao jedan na jedan sa Perišićem koji dobija ovaj duel, a u nastavku se stvara prilika na drugoj strani za Bodirogu, međutim rezultat se nije mijenjao. U 7. minutu Cimirot se sam izborio za poziciju, šutirao, ali šut odlazi tik pored gola. U istom minutu Jelić je bio u prilici za Centar kada je njegov silovit šut uspio odbraniti Risto Perišić.

U 9. minutu Bogilović šutira, međutim Perišić je i ovaj put bio na visini zadatka. Leotar traži timski tajm aut, budući da u svega devet minuta utakmice već ima četiri akumulirana prekršaja.

Bogićević u 10. minutu ima zicer situaciju, međutim Perišić sjajno pokriva bliži ugao. U 11. minutu Čečur je blokiran, a gosti su se u ovoj fazi utakmice odlično branili.

U 11. minutu obje ekipe imale su priliku, prvo Centar preko Bogilovića čiji šut brani Perišić, a potom na drugoj strani šut Valentića, odlazi malo preko prečke. Ponovo je u šansi bio Valentić kada dobru odbranu u 15. minutu upisuje Balaš.

U 16. minutu u prilici za Leotar bio je Čečur, međutim ni ova situacija nije realizovana. U 17. minutu Muminović je imao dvije prilike, čist šut sa nekih 13-14 metara mu brani Perišić, lopta mu se ponovo odbija u noge, a sve što je uspio iznuditi bio je korner za njegovu ekipu. Prije ove situacije Leotar je imao situaciju tri na jedan u kontri.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme počelo je prilikom za Leotar kada je Vico dodao do Čečura koji sjajno šutira, međutim njegov udarac brani Balaš. Pokušao je i Cimirot iz daljine u 23. minutu. Na drugoj strani Bogilović je imao priliku, ali njegov udarac odlazi malo pored stative gola golmana Perišića.

U nastavku Leotar je priprijetio preko Valentića u 24. minutu, a gledaoci u dvorani bili su svjedoci loše saradnje Milojevića i Cimirota koji su bili u situaciji tri na jedan. Tako je propala izgledna situacija za Leotar.

Tahirović uzima loptu od Cimirota na sredini terena, kreće u kontru i izlazi sam pred Perišića koji odličnom paradom osujećuje ovaj pokušaj tima iz Sarajeva.

Muminović pogađa stativu u 25. minutu, a Muratovićev šut, svega minut kasnije, nije bio dovoljno dobar. Isti igrač, u 27. minutu pogađa stativu, a Bodirogin šut u 27. minutu, brani Balaš. U 29. minutu Vico je blokiran, a svega minut kasnije Milojević dovodi Leotar u vođstvo od 1:0.

Leotar je imao dvije prilike da poveća vođstvo, nije ih iskoristio, a potom je uslijedila kazna iz situacije u kojoj se činilo da nikako ne može doći do gola, Jelić sa svoje polovine upućuje šut i uspijeva golmana Leotara, Perišića, uhvatiti na spavanju, što je rezultiralo izjednačenjem rezultata u 33. minutu.

U 34. minutu Čečur dodaje za Vica, međutim lopta nije završila u golu. U istom minutu, Bodiroga iskosa sa desne strane pogađa za vođstvo Leotara od 2:1.

U 37. minutu Milojević šutira, a Balaš upisuje još jednu odličnu intervenciju. U 39. minutu Čečur otklanja sve nedoumici oko pobjednika, pošto pogađa za 3:1. Pobjedu Leotara, koja je u svakom slučaju zaslužena po viđenom na terenu, ovjerava Miljan Vico u 39. minutu.

 

Premier Futsal Liga Bosne i Hercegovine

12.kolo

KMF Leotar – MNK Centar 4:1 (0:0)

Dvorana: Miloš Mrdić (Trebinje)

Gledalaca: 50

Strijelci: 1-0 Milojević 30. minut

1-1 Jelić 33. minut

2-1 Bodiroga 34. minut

3:1 Čečur 39.minut

4-1 Vico 39. minut

Sudije: Primorac Romeo (Ljubuški), Matić Amar (Mostar), Jelin Armin (Mostar)

Žuti kartoni: Milojević (Leotar), Muhić (Centar), Muminović (Centar)

KMF Leotar,

Sastav:

Sastav: Perišić, Čečur, Cimirot, Šešelj, Vico, Šarenac, Bodiroga, Valentić, Milojević, Vukanović, Muratović, Milenić, Tepavčević, Milanović

MNK Centar,

Sastav: Balaš, Bogilović, Tahirović, Muminović, Jelić, Pitić, Muhić, Bašić, Lokmer

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, februar 2018.