Futsaleri sarajevskog Centra savladali su sinoć  na otvaranju nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Leotara sa 6:2.

Centar je poveo rano, a vođstvo Sarajlijama donio je Jelić u 8. minutu.

Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0. Pogodio je Anel Radmilović preciznim udarcem sa nekih devet metara, a onda se u strijelce upisao i povratnik u dres Centra, Emir Sipović. Igrala se 12. minuta, i već tada je postalo jasno da Centar šalje ovu utakmicu u jednosmjernu ulicu.

Tek što su završili radovanje za treći gol, futsaleri Centra su morali na centar. Prvi gol u novoj sezoni za Trebinjce postigao je Nemanja Vujović. Sačekao je on loptu na drugoj stativi i mirno pogodio mrežu Bahrudina Omerbegovića. Imali su Trebinjci priliku da se dodatno vrate u susret, ali pogađaju stativu, te domaći to vrlo brzo kažnjavaju.

Anel Radmilović do svog drugog gola na meču stiže pogotkom sa deset metara, kada je šesti kumulativni prekršaj Leotara pretvorio u pogodak, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

Poslije pet minuta nastavka Centar stiže i do petog pogotka. Drugi put na meču loptu u mrežu Antonia Petrovskog gurnuo je Emir Sipović, ali nepunu minutu kasnije trese se i mreža Omerbegovića. Pogodio je Nemanja Čečur malo iza linije šest metara.

Novu sjajnu šansu da se pokušaju vratiti u susret gosti promašuju u 30. minutu. Savo Andrić je izašao na Bahrudina Omerbegovića, no iskusni čuvar mreže čvrsto ulazi u duel i izlazi iz njega kao pobijednik.

I kako je to i bivalo tokom utakmice uslijedila je kazna. Amel Handžić se našao u prilici u rutinski realizovao situaciju za 6:2, a u istoj minuti Anel Radmilović sa više od 12 metara pogađa stativu. Velikom prilikom uzvrazili su gosti. Predrag Šešelj je pokušao sa sedam metara, no sjajnom intervencijom Omerbegović spriječava najgore po svoj tim.

Ostalo je do kraja 6:2 za ekipu iz Sarajeva, čime su na najbolji način otvorili novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ostale utakmice igraju se sutra i prekosutra.

MNK CENTAR – KMF LEOTAR 6:2 (4:1)
Dvorana Ramiz Salčin
Gledalaca: 70
Sudije: Edin Golać (Banovići) i Goran Ilić (Doboj)
Strijelci: 1:0 Jelić 8, 2:0 Radmilović 10, 3:0 Sipović 12, 3:1 Vujović 12, 4:1 Radmilović 16 (10m), 5:1 Sipović 25, 5:2 Čečur 26, 6:2 Handžić 35
Žuti kartoni: Radmilović (Centar), Sarić, Sa.Andrić, Milojević (Leotar)

Centar: Omerbegović, Sipović, Radmilović, Mulahmetović, Handžić, Muminović, Bogilović, Ed.Bukva, Šahmanija, Suković, Muhić, Jelić, Tahirović, Musić

Leotar: Petrovski, Sa.Andrić, Čečur, Cimirot, Šešelj, Radović, Sarić, Matijašević, Savić, Vujović, Mandić, Milojević

 

Izvor: futsalbalkan.com