Klub malog fudbala Leotar oglasio se danas saopštenjem u kome se navodi da su u ovom klubu odlučili da istupe iz Premijer lige BiH.

Kako se navodi u saopštenju na hitnoj sjednici užeg rukovodstva kluba, kapitena, predstavnika Grada Trebinja i SD Leotar, sponzora i navijača donijeta je jednoglasna odluka da se zvanično istupi iz Premijer lige BiH.

Kako ističu iz ekipe nekadašnjeg šampiona BiH i učesnika UEFA futsal lige šampiona, kap koja je prelila čašu je sinoćnja utakmica 12. kola Premijer futsal lige BiH u Mostaru protiv Zrinjskog u kojoj su Trebinjci poraženi rezultatom 4:2 u samom finišu susreta, nakon dobijena dva crvena kartona.

U saopštenju se još navode primjeri brojnih nepravdi i nepravilnosti koje su pratile ovaj klub u aktuelnoj sezoni, gdje je, kako se navodi iz KMF Leotara, u više navrata tendencioznim suđenjem i delegiranjem nestručnih službenih lica na utakmicama nanesena višestruka šteta trebinjskom klubu te narušen njegov dugo godina sticani ugled u ovom sportu.

Ostaje da se vidi kako će na ovo saopštenje reagovati u Fudbalskom savezu BiH koji je odgovoran za premijerligaško takmičenje i da li će odluka trebinjskog kluba ostati konačna. KMF Leotar je poslije poraza u Mostaru pao na deveto mjesto na tabeli, sa 9 osvojenih bodova, bodom manje od osmoplasirane ekipe Belog anđela i mjesta koje ostavlja klub u eliti.

U narednom kolu Trebinjci su trebali snage odmjeriti sa direktnim konkurentom za opstanak ekipom Belog anđela u Brčkom.

 

HP, februar 2019.